USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Мінкульт презентував айдентику до нового патріотичного свята – Дня Державності України

27 Липня 2022 07:57
Згідно з президентським указом, 28 липня в Україні відзначають День Державності.

На честь свята у Міністерстві культури та інформаційної політики представили концепцію візуальної символіки, пише Українська правда Життя.

"Ця айдентика створена для того, щоб викликати відчуття єдності, адже у всіх нас, як українців, один символ – тризуб.

Окрім цього, завдяки цій кампанії ми знищуємо міф про те, що Україна – молода держава, адже наш герб походить від родового знаку Рюриковичів, а саме від знаку Володимира Великого, а це є прямим свідченням нашої тисячолітньої історії", – пояснюють автори айдентики.
Вони зазначають, що патерн створюється завдяки поєднанню різних тризубів з наших чотирьох категорій і кольорових квадратів.
Креатори використали нейтральні кольори: тілесний, малиновий (як на козацьких хоругвах), жовтий (як скотч у військових), синій (з українського прапора).
Кожен із тризубів у патерні має своє значення. Вони є символом боротьби, незалежності, історії та ідентичності, наголошують творці.
Нагадаємо, 24 серпня 2021 року, у 30-ту річницю Незалежності України, Президент Володимир Зеленський оголосив про заснування нового свята – Дня української державності, яке відзначатиметься у День хрещення Русі-України та князя Володимира.

Читати ще: У День хрещення Київської Русі Україна відзначатиме День державності

В основі концепції Дня Державності України покладена ідея утвердження зв’язку українців крізь віки та покоління. Цьогоріч його відзначатимуть вперше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
пенсіонерка Показати IP 27 Липня 2022 10:50
МІНКУЛЬТ і уся його структура це совкові глисти держ бюджету

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus