USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

МВФ схвалив виділення Україні нового траншу: яка сума і на що підуть гроші

22 Березня 2024 12:19
Рада директорів Міжнародного валютного фонду схвалила виділення четвертого траншу Україні на суму приблизно 880 мільйонів доларів. Як повідомляється на сайті МВФ, вони мають надійти в Україну протягом двох-трьох днів.

Про це повідомляє УНІАН.

«Влада продовжує сильно працювати в рамках EFF в складних умовах, відповідаючи всім, крім одного кількісним критеріям ефективності на кінець грудня, всім структурним орієнтирам до кінця лютого та всім орієнтовним цілям», – сказано у пресрелізі.

Там відзначили, що упродовж 2023 року українська економіка виявилася стійкішою, ніж очікувалося, зокрема завдяки стійким показникам зростання, різкій дезінфляції та підтримці достатнього рівня резервів.

Читати ще: ЄС погодив передачу Києву доходів від активів РФ

У МВФ прогнозують, що у 2024 році Україна стикнеться з деякими несприятливими факторами і очікують сповільнення темпів зростання економіки на 3-4%.

Глава місії МВФ в Україні Гевін Грей заявив, що надходження коштів в Україну очікується протягом 2-3 днів. За словами прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, це кошти для покриття найважливіших бюджетних видатків, які мають допомогти і далі зберігати макрофінансову стабільність.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus