USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

На Львівщині пожежа знищила деревʼяну церкву ХІХ століття – пам’ятку архітектури національного значення

23 Березня 2024 16:06
У селі Сможе на Львівщині згоріла памʼятка архітектури національного значення – деревʼяна церква Святого Архангела Михаїла XIX століття.

Про це повідомляє Бабель з посиланням на ДСНС.

Рятувальники отримали повідомлення про пожежу о 10:53. Вогнеборці дісталися місця, коли полум’я поширилось на значну площу й охопило більшу частину будівлі. Була загроза перекидання загорання на розташовану поряд деревʼяну двоярусну дзвіницю храму.

Пожежа спричинила щільне задимлення. Вогонь швидко поширювався деревʼяними конструкціями будівлі, під час гасіння обвалилися куполи церкви.
Вогнеборці локалізували пожежу о 12:14, а ліквідували о 12:37. Церква повністю знищена вогнем, але вдалося врятувати дзвіницю.
Читати ще: «Будемо помаленьку відбудовувати», – священник згорілої на Волині церкви

Церкву Святого Архангела Михаїла збудували у XIX столітті. Із 1979 року вона належить до памʼяток архітектури державного значення (тепер – національного значення). Її спільно використовують громади Української греко-католицької церкви та Православної церкви України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus