USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На що витратили кошти з луцького «Гаражного розпродажу»

19 Листопада 2015 21:04
105 одиниць теплої білизни, 20 карематів і 30 флісових балаклав для вояків, які захищають Україну на сході, вдалось придбати волонтерам за кошти, які виручили під час першого луцького «Гаражного розпродажу».

Про це на сторінці спільноти «Добрі справи» розповіла волонтерка, співкоординатор заходу Вероніка Попик.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини раніше, дорослий та дитячий одяг, книги, аксесуари, солодощі та навіть вироби мистецтва – все це та багато іншого пропонували придбати лучанам просто у центрі міста, на Театральному майдані, у рамках гаражного розпродажу, який організували волонтери на допомогу бійцям АТО.

Дійство тривало два дні. Його формат достатньо простий: волонтери збирали речі для того, аби потім за символічну суму продати їх лучанам та гостям міста. Акція була благодійної і мала на мені збір коштів на потреби захисників України.
Загалом, за два дні заходу волонтери-учасники розпродажу зібрали 20 тисяч гривень. Зі слів організаторів дійства, кошти збирали для забезпечення наших бійців в зоні бойових дій теплим одягом. Всі партнери і учасники акції працювали на безоплатній основі, що дозволило суттєво зекономити витрати.

У результаті, на виручені кошти волонтери придбали 105 одиниць теплої білизни, 20 карематів і 30 флісових балаклав.

«Усі придбані для бійців речі вже розіслані або розсилаються за місцем призначення, першою чергою волинським хлопцям і дівчатам, які знаходяться на передовій: 14-та, 24-а, 54-а, 72-а, 30-та (танковий батальйон) окремі механізовані бригади, 79-а і 95-та окремі аеромобільні бригади, 57-а окрема мотопіхотна бригада, Нацгвардія, розвідрота 1-ого танкового батальйону, Луганський прикордонний загін, батальйон «Донбас-Україна», спецпризначенці, протитанкова бригада, тербат «Волинь».

Звичайно, ми розуміємо, що забезпечення бійців – це одне з головних завдань Міністерства оборони, але чи можете ви спокійно жити в теплих квартирах і будинках, знаючи, що ваші земляки елементарно мерзнуть? Очевидно, що ні.

Вся допомога, отримана з коштів гаражного розпродажу, була, в основному, адресною. Речі передавали через луцьких волонтерів, які мають прямі контакти з бійцями: Мирослав Ватащук, Тетяна Должко (Волинь SOS), Ната Толмачова, Леся Тарасюк («Спілка афганців»), Андрій Попик («Автомайдан України», Луцьк), Любава Казмірчук (ГО «Інститут волонтерства та громадської співпраці»). Закупки здійснювала інтернет-спільнота «Добрі справи».

Речі, які не були продані на сейлі, можна придбати через інтернет-спільноту Добрі справи або прийти в шоу-рум «Добрих справ» за адресою: Луцьк, вулиця Кондзелевича, 2.

Відразу по завершенню гаражного розпродажу розпочав свою роботу Благодійний онлайн аукціон на підтримку поранених бійців у Фейсбуці. Заходьте, робіть свої ставки, купуйте цікаві ексклюзивні речі і тим самим підтримуйте наших земляків, що захищають наш спокій на сході», - йдеться у повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus