USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

На відкритому чемпіонаті Волині та міста Луцька з кіокушинкай карате змагалися 400 бійців. Фото

10 Лютого 2024 16:51
В обласній дитячо-юнацькій спортивній школі відбувся Відкритий чемпіонат Волині та міста Луцька з кіокушинкай карате. У змаганнях брали участь близько 400 спортсменів з кількох областей.

Організували масштабний турнір Волинська обласна федерація кіокушинкай карате, департамент культури, молоді та спорту Волинської ОДА, департамент молоді та спорту Луцької міської ради за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».
Серед учасників змагань – Михайло, син полеглого Героя Юрія Тимуся. Під час повномасштабного вторгнення Росії Юрій Тимусь перевозив на гелікоптері воїнів з «Азовсталі», але один з рейсів виявився для нього останнім. Тож під час відкриття присутні вшанували хвилиною мовчання Героїв, які віддали своє життя за Україну.
Як зазначив президент Волинської обласної федерації кіокушинкай карате Віктор Москвич, Волинь на цих змагань представлена 126 учасниками з дев’ятьох клубів, а загалом участь в змаганнях беруть 396 спортсменів з Волині, Львівщини, Рівненщини та Вінниччини. Під час чемпіонату відбуватиметься відбір з молодших юнаків та юнаків-юніорів у збірну команду Волині для участі в чемпіонаті України. Окрім того, в березні відбуватиметься відбір на чемпіонат Європи в іспанській Валенсії.

«Сьогоднішні змагання є початком процесу з відбору найкращих. У чемпіонаті Європи будуть брати участь юніори, молодь та дорослі», – зазначив Віктор Москвич.
Представник Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Тарас Осадовський розповів, що Фонд завжди долучається до підтримки змагань, організованих Волинською обласною федерацією кіокушинкай карате.

«Приємно, що участь у Відкритому чемпіонаті Волині та міста Луцька з кіокушинкай карате бере така велика кількість спортсменів з різних областей нашої країни. Займаючись цим видом спорту, діти виховують в собі дух переможців, який вони прагнуть показати на змаганнях, підкріпивши своєю майстерністю. А така наполегливість допоможе їм у житті, навіть якщо вони не стануть професійними спортсменами. Тому Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» і долучається до підтримки змагань з різних видів спорту, адже наші діти та молодь повинні розвиватися навіть у такий непростий для країни час», – сказав Тарас Осадовський.
Привітав бійців з потужним спортивним святом директор департаменту культури, молоді та спорту Волинської ОДА Олександр Хвіщук.

«Сьогодні тут зібралося понад 300 юних спортсменів. Це своєрідний міні-чемпіонат України. Щоразу рівень проведення змагань зростає – це величезна заслуга головного натхненника цього виду спорту, президента Волинської обласної федерації кіокушинкай карате Віктора Москвича. Я дякую вашій команді, всім співорганізаторам та тренерам, які щоденно роблять надзвичайно важливу працю для розвитку цього виду спорту. Також дякую батькам, які докладають зусиль для розвитку дітей. Діти, дивлячись на вас, можна з впевненістю сказати, що ніколи і нікому не вдасться побороти ту націю, яка з такого юного віку займається спортом. Бажаю вам виявити сьогодні якомога більшу силу волі, дисциплінованість та ваші вміння», – побажав Олександр Хвіщук.
Після вітальних слів Віктор Москвич оголосив змагання відкритими, а юні спортсмени продовжили виборювати нагороди у боях. Незважаючи на те, як відбуваються поєдинки, бійці обов’язково демонструють свою повагу супернику до та після бою.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus