USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

На Волині хочуть виділити півтора мільйона на покращення природних пасовищ

21 Травня 2021 23:30
Волинські депутати хочуть виділити додаткові кошти із обласного бюджету на фінансування покращення природних пасовищ.

Про внесення змін до Комплексної програми розвитку агропромислового комплексу Волинської області на 2016-2021 роки йшлося під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань сільського господарства, продовольства, земельних відносин.

Зокрема, директор департаменту агропромислового розвитку Юрій Горбенко зазначив, що станом на сьогодні все частіше волинські фермери зіштовхуються із проблемою відсутності площ для випасання худоби.

Посадовець зуважив, що раніше програма передбачала використання фінансових ресурсів на залуження пасовищ на умовах співфінансування 50 на 50%.

Проте, враховуючи навіть такі умови, суми для окремих громад були непідйомними.

Саме тому в 2020 році на облаштування пасовищ передбачили 400 тисяч із спецфонду, але ці кошти не використали повністю, оскільки не всі громади змогли скористатися програмою підтримки.

Станом на 1 січня 2021 року залишок коштів спецфонду становить 2,2 мільйона гривень.

Юрій Горбенко запропонував депутатам зменшити відсоток співфінансування на умовах 80% на 20% (20% - з місцевого бюджету і 80% - з обласного), а також внести зміни до програми розвитку і передбачити на залуження 1 мільйон гривень.

Водночас депутат Артем Запотоцький запопонував обранцям громади збільшити запропоновану профільним управлінням суму з мільйона до 1,5 млн гривень.

Члени профільної комісії ініціативу підтримали та рекомендували її розглянути під час сесійного засідання, що відбудеться 27 травня.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
я Показати IP 22 Травня 2021 12:40
Департамент у 2020 році зібрав інформацію по області про пасовища. Рік пройшов.З цього часу чиновники всіх рівнів прихватизували більшу половину цих пасовищ. Що далі ? Що за відмивання коштів ? Де ті пасовища?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus