USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.77 39.95
  • PLN 9.80 9.95

На Волині посіяли вже 185 тисяч гектарів озимих зернових

14 Березня 2022 23:57
Волинські аграрії вийшли у поля, фермери та одноосібники теж оброблятимуть землю. Наразі в області вже посіяли 185 тисяч гектарів озимих зернових, на черзі – ярі культури.

Про це розповів Суспільному директор обласного управління агропромислового розвитку Юрій Горбенко.

З його слів, аграрії менше сіятимуть технічних культур, натомість робитимуть ставку на яру пшеницю для того, щоб було зерно. Додає: нині в області створений достатній резерв та з продовольчим забезпеченням проблем немає.

Читати ще: «Країну треба буде годувати»: як війна змінила плани волинських фермерів

Фермер Павло Давидюк щороку обробляє три тисячі гектарів землі. Каже: нині половину уже засіяли це – 1 200 гектарів озимої пшениці та 200 гектарів озимого ячменю. У порівнянні з минулим роком площі посівів збільшили на 250 гектарів. «Оскільки центральна Україна, південь не зможуть сіяти, будемо їх забезпечувати», – говорить аграрій.
З його слів, зараз найбільша проблема – кредитні ресурси та паливно-мастильні матеріали. Не зважаючи на це, техніка сільськогосподарського підприємства уже працює поблизу селища Олика. Тут готують ґрунт для майбутнього врожаю, на поля розкидають мінеральні добрива.
Господарник Микола Папіжук має чотири гектари поля, землю обробляє власною технікою. На зиму посіяв пшеницю, на весну сіятиме овес, ячмінь та садитиме картоплю.
Читати ще: Із Волині в окуповані міста надіслали 200 тонн м’яса і напівфабрикатів

Жителька села Метельне Зінаїда Більська тиждень тому повернулася з Польщі. «Не могла сидіти там в безпеці, в мене тут діти, внуки, господарство», – говорить жінка.
Розповідає: її родина має одноосібне господарство, зернові посіяли ще восени, а з картоплею не знають, що робити. «Солярка, вже такі ціни і її на заправках немає, а щоб садити трактор треба. Коней вже немає в нас, позбували люди, мабуть, лопатами», – говорить Зінаїда Більська.

«Посівна на Волині відбудеться вчасно», – каже Юрій Горбенко. З його слів, сіятимуть багато, бо аграрії розуміють, що мають забезпечити хлібом не лише Волинь, а й інші регіони країни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus