USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

На Волині знову зловили браконьєрів, вилучили 282 метри сіток

25 Листопада 2022 06:12
З 7 по 22 листопада державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля викрили 12 порушень природоохоронного законодавства. Серед них 6 порушень за ч. 3 ст. 85 КУпАП (риболовля з перевищенням дозволених знарядь, знаходження поблизу водойми з сухою сіткою), 4 – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (вилов риби забороненим знаряддям лову).

Про це повідомляють у Волинському рибоохоронному патрулі.

Крім того, оформлено 2 акти безгосподарського майна, згідно з якими вилучено 5 од. заборонених сітних знарядь лову. Нараховано збитків на суму 132 137 грн. Відповідно до результатів, у порушників було вилучено 7 од. заборонених знарядь лову, серед яких 282 метри сіток.

Порушення зафіксували:

10 листопада на озері Люб’язь, поблизу с. Люб’язь Любешівської громади виявлено безгосподарське майно. Вилучено 3 сітні знаряддя лову загальною довжиною 150 метрів.

13 листопада на місцевому озері у м. Нововолинськ Володимир-Волинського району викрито порушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП (перевищення дозволених знарядь лову).

13 листопада на водному об’єкті поблизу с. Хорів Локачинської громади Володимир-Волинського району виявлено безгосподарське майно. З водойми вилучено 3 од. заборонених сітних знарядь лову.

13 листопада на Кричевичівському водосховищі поблизу села Кричевичі Колодяжненської громади Ковельського району Волинської області. Двоє громадян здійснювали вилов водних біоресурсів з гумового човна забороненими знаряддями – трьома сітками. У такий спосіб порушники виловили 24,2 кг риби, чим завдали збитків рибним запасам на 130 543 грн.

14 листопада на водному об’єкті поблизу с. Березовичі Зимнівської громади Володимир-Волинського району викрито грубе порушення рибальства за ч.4 ст. 85 КУпАП. Громадянин здійснював вилов риби сітним знаряддям лову, чим завдав збитків рибному господарству на суму 1 564 грн.

18 листопада поблизу оз. Оріхівське Самарівської громади Ковельського району викрито 3 порушення за ч.3 ст. 85 КУпАП – троє громадян знаходилися поблизу водойми з сухими сітками.
18 листопада на оз. Тисоболь поблизу с. Броди Ратнівської громади Ковельського району завдяки повідомленню від небайдужих рибалок викрито грубе порушення рибальства за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Громадянин з дерев’яного човна здійснював вилов риби за допомогою трьох сітних знарядь.
Волинський рибоохоронний патруль нагадує, що з 1 листопада 2022 року на водоймах Волині розпочалася осінньо-зимова заборона на лов водних біоресурсів у зимувальних ямах, що триватиме до початку весняно – літньої заборони на період нересту риби 2023 року. Любительський лов риби дозволяється на ділянках поза межами зимувальних ям зимовими вудками з блешнею вертикального блесніння з гачком не більше № 10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати п’ять на рибалку, а на водоймах, де впроваджене платне рибальство – не більше десяти (відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus