USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Навіщо росіяни телефонують рідним українських військовополонених: аналітики ISW пояснили

17 Березня 2024 20:10
РФ прагне використовувати родичів українських військовополонених для розпалювання внутрішнього невдоволення в Україні.

Ймовірно, росіяни діють в рамках інформаційної кампанії «Майдан-3», повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Український омбудсмен Дмитро Лубінець заявив 16 березня, що невідомі росіяни телефонують родичам українських військовополонених і стверджують, що Росія готова повернути їх, але українське керівництво нібито перешкоджає цьому.

Читати ще: Росія використовує українських військовополонених для тиску на Київ

При цьому росіяни закликають родичів до протестів. За словами Лубінця, Україна ніколи не припиняла обміни військовополоненими. А ці російські інформаційні операції, ймовірно, є частиною інформаційної кампанії «Майдан-3».

Загарбники хочуть посіяти внутрішнє невдоволення в Україні і забити клин між цивільним населенням та військово-політичним керівництвом.

Аналітики нагадують, що РФ і раніше успішно використовувала інформаційні операції, в тому числі пряме листування через мобільні телефони з українським цивільним населенням, для розпалювання протестів.

Як інформували, російські військові продають українських військовополонених на «чорному ринку» чеченським воєнізованим угрупованням. Надалі ті проводять власні обміни полоненими з Україною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ВІРУС Показати IP 18 Березня 2024 08:38
ТАК УКРАЇНЦЯМ ТАКОЖ ПОТРІБНО ДЗВОНИТИ І ЩОСЬ ТАМ РОЗПАЛЮВАТИ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus