USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Наживався на трупах

29 Березня 2012 12:04
Систему, як наживатися на чужому горі, вигадав головний судмедексперт одного із міжрайонних відділень Волині. Чоловік вимагав хабарі за проведення розтинів тіл померлих у їхніх родичів.
Про це пише Ірина Костюк у «Відомостях».
Як повідомили в обласному управлінні Державної служби боротьби з економічними злочинами, піймали судмедексперта на гарячому. В кінці літа минулого року до нього звернулася жіночка з проханням зробити розтин тіла її сина, який скоїв самогубство. Пан експерт відразу повідомив їй, що коштуватиме ця процедура 150 доларів.
Не довго думаючи, розбита горем жінка попрямувала до районного відділку міліції, бо здогадувалася, що це надто велика сума для підтвердження причини смерті.
Після того як матеріали, зібрані працівниками обласного управління ДСБЕЗ, були розглянуті прокуратурою (на той час прокурором Волині ще був Андрій Гіль), у порушенні кримінальної справи відмовили. Як вказали в офіційній відповіді, ‒ за відсутністю складу злочину.
У процесі збору матеріалів було виявлено ще 18 заявників, які підтвердили, що давали «на лапу» судмедексперту. Їхні свідчення прокуратура області до уваги теж не взяла.
Оперуповноважений, який веде справу, каже, що суми, які він вимагав у мешканців районів, становили від 400 до 1800 гривень.
До слова, обласне патологоанатомічне бюро, якому підпорядковується судово-медична експертиза, з січня 2009 року працює згідно з положенням про надання платних послуг. Відповідно до нього, розтин тіла померлого з ознаками насильницької смерті коштує 331 гривню, без таких ознак ‒ 232 гривні. Варто наголосити, що оплата здійснюється лише у разі термінового розтину тіла (протягом трьох-чотирьох годин) або ж у вихідні чи святкові дні. Якщо рідні згідні на те, аби труп померлого обстежили протягом кількох днів, то грошей за розтин вони взагалі не повинні платити.
У випадку зі скандальним судмедекспертом виходить, як кажуть в управлінні ДСБЕЗ, що гроші він брав незалежно від того, терміновий цей розтин чи ні.
Офіційно до каси обласного патбюро від «кримінального» міжрайонного відділення судмедекспертизи за 2011 рік надійшло аж 663 гривні. Протягом року було проведено 46 експертиз. Виходить, що експерт зробив усього два розтини у неробочий час або терміново, тобто офіційно взяв за них гроші. Але правоохоронці встановили, що таких розтинів було 26.
Варто зауважити, що судмедексперт продовжує працювати на займаній посаді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
тиць-здиць Показати IP 29 Березня 2012 12:21
Я думав тут знов про народного обранця Вікторова, а виявляється, що існують і нечисті на руку судмедексперти...
людина Показати IP 29 Березня 2012 12:33
Якщо рідні згідні на те, аби труп померлого обстежили протягом кількох днів, то грошей за розтин вони взагалі не повинні платити. - і хто ж на це згоден от і рахуйте як знущаються з людей і скільки косять грошви.
Психіатр-мамонолог Показати IP 29 Березня 2012 12:54
Явні ознаки непереборної тяги до грошей, 1 із понад 200 шизотипальних розладів... Це зараз лікується... Я ось сам лікую та лікуюсь водночас, від гривневої залежності вже майже позбавився, валютна стійкіша. Приходьте...
марина Показати IP 29 Березня 2012 13:11
прочитала заголовок і подумала, що про вегетаріанство пишуть а все через те, що хочуть приєднати паталогоанатомічне відділення до Сидора...
Вася до марина Показати IP 30 Березня 2012 09:16
Приплетіть сюди ще Ющенка, бо той експерт знає його "секрет" про отруєння. причому тут Сидор? Той хто стикався з такою бідою знає, що без рублів ніхто з СМЕ і пальцем не пошевелить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus