USD 39.52 39.76
  • USD 39.52 39.76
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Назвали кандидата на посаду першого заступника Генпрокурора

20 Квітня 2016 13:44
Фракція "Народний фронт" делегує свого представника на посаду першого заступника генерального прокурора України, і на даний момент підтримує як кандидата народного депутата Дмитра Сторожука. Про це повідомив журналістам в кулуарах парламенту заступник голови фракції "Народний фронт" Андрій Іванчук, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

Нардеп підкреслив, що перший заступник генпрокурора - "представництво політичної сили", і він однозначно буде від "Народного фронту".

Нагадаємо, заступник генерального прокурора Віталій Касько заявив про свою відставку 15 лютого. Причиною свого звільнення Касько назвав те, що Віктор Шокінзабрав інструменти для розслідувань і реформування прокуратури. З його слів, в органах прокуратури панують корупція і кругова порука, а намагання щось змінити переслідуються.

"Ми не приховуємо, що рекомендуємо від "Народного фронту" фахівця, який, ми вважаємо, зможе допомогти генеральному прокуророві і Генеральній прокуратурі впоратися із завданнями й викликами, які перед ними стоять", - заявив Іванчук.

Дмитро Сторожук перед отриманням депутатського мандату з березня 2014 року по листопад 2014-го був головою Державної виконавчої служби, перед цим був заступником керівника юридичного департаменту партії, а до цього займався приватною адвокатською практикою. Він закінчив Київський національний університет внутрішніх справ, магістр права.

Після того, як Президентом України був звільнений Віктор Шокін, який очолював ГПУ з лютого 2015 року, головним кандидатом на цей пост називають керівника фракції Блоку Петра Порошенка Юрія Луценка.

11 квітня Луценко заявив, що готовий очолити Генпрокуратуру, і припустимо, що для цього можуть змінити законодавство. По діючих нормах закону "Про прокуратуру", він не може бути призначений на цю посаду.

18 квітня законопроект, що пропонував виключити вимогу до кандидата на пост генпрокурора мати юридичну освіту і 10-річний стаж роботи в області права, і який дозволив би Луценко зайняти пост генпрокурора, був відкликаний з Ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Вибори Показати IP 20 Квітня 2016 13:48
З 10 свиней одного коня не вибереш... Так в усіх виборах !
Анонім Показати IP 20 Квітня 2016 14:11
це просто ж
не бе Показати IP 20 Квітня 2016 16:08
А що луценко також єврей???
Юрист Показати IP 20 Квітня 2016 16:34
Знову торги, ще немає начальника, а вже пропонують заступника. При судимому президенті прокурор був несудимий, а тепер буде з реальним строком. Просто п!!!!!!
Сераховичі Показати IP 20 Квітня 2016 17:31
Це як розуміти? Головного ще нема .а замісник уже є? по євр- з заду на перед))))
Один Показати IP 20 Квітня 2016 18:27
Луценко це демагог, який остаточно розвалить прокуратуру. Його попередня робота в міліції яскравий тому приклад

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus