USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.80 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Нові освітні реалії: ковельські освітяни готуються до навчального року в умовах війни

19 Серпня 2022 23:40
Ковельська освіта готується до старту нового навчального року. Низку важливих питань було розглянуто на робочій нараді з керівниками закладів за участі представників ДСНС, поліції, центру контролю і профілактики хвороб.

Про це 18 серпня повідомила Ковельська міська рада.

“Нас усіх турбує одне і те ж: будемо ми навчатись очно чи ні. Остаточної відповіді поки немає. Але сьогодні ми маємо зробити все, що від нас залежить, аби підготувати умови для очного навчання, найперше – облаштувати достойні укриття”, – зазначила заступник міського голови Наталія Маленицька.

1 вересня у Ковельській громаді 10 міських шкіл зможуть прийняти дітей на очне або змішане навчання, якщо таке буде дозволене. У більшості з них є можливість облаштувати укриття. У чотирьох ліцеях роботи вже завершили. Ще у шести роботи тривають (проєктування, ремонти чи будівництво).
Читати ще: У 10 громадах на Ковельщині діти матимуть змогу навчатися офлайн

Крім того, розглядається такий варіант: сусідні навчальні чи комерційні заклади можуть надати в тимчасове користування свої приміщення для укриття. На час повітряної тривоги це дозволить прихистити визначену кількість дітей і вчителів.

У всіх інших навчальних закладах рекомендовано запровадити дистанційну форму навчання.
Щодо дошкільної освіти, у Ковелі з червня працює три чергових дитсадки. У них облаштовані укриття. Ще у десяти ЗДО міста ведеться підготовка до прийому дітей. Частина матимуть власні укриття, інші планують використовувати альтернативні (у закладах поблизу).
Читати ще: Найпростіші укриття в Ковелі мають 5 ліцеїв і 3 дитсадки

У селах Ковельської громади в одній школі та одному садку є можливість відновити очне навчання.

Укриття мають відповідати вимогам щодо безпеки учасників освітнього процесу та бути відповідно облаштовані, наголошують у мерії. Перед початком навчального року їх проінспектує і надасть остаточний висновок про придатність до використання спеціальна комісія.

Про те, як працюватиме конкретна школа або садок, батьки та учні можуть дізнатися в адміністрації закладу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus