USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

Чому обласний бюджет-2015 гірший, ніж торік

23 Січня 2015 15:16
Голова обласної ради привітав усіх з прийняттям головного документу Волині – бюджету 2015-го року. Він зауважив, що показники - такі самі, як торік. Втім, через девальвацію гривні зарплати знецінюються.

Про це йшлося під час брифінгу голови обласної ради Валентина Вітера сьогодні, 23-го січня.

«Сесія пройшла нормально, головне питання: прийняття бюджету - ухвалено. Його підтримали одноголосно. Ми розділили захищенні статті із бюджетом розвитку. Завдяки цьому депутати розібралися поетапно. Тепер у нас є час працювати над бюджетом розвитку області, визначити, як розподіляти кошти і куди. Загалом бюджет - обмежений. От, наприклад, зарплати лишилися ті самі, що й торік. Втім, якщо гривні перевести у долари, то виходить, що люди отримують менше грошей. У нас з’являється додаткове навантаження - 17 мільйонів гривень, які маємо витратити на ветеринарну службу. Окрім того, ми повинні фінансувати залізничну лікарню у Ковелі, щоправда, з Києва не було вказівок, звідки маємо брати кошти. Також ще невідомо, хто буде фінансувати санітарно-епідеміологічну службу.

Зауважимо, що новий бюджет передбачає доходи у сумі 3 мільярдів 113 мільйонів 14 тисяч 660 гривень.

Хоча обласний бюджет - гірший, ніж торік, втім, зі слів Вітера, бюджет міста у 2015-му році буде кращий, ніж минулого року. Він пов’язує це з новими податками на акцизи з продажу алкоголю й нафтопродуктів у роздрібній торгівлі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Народна довіра Показати IP 23 Січня 2015 15:31
Да только крупные фирмы и предприятия Волыни уже заставили перерегистрироваться и платить податки в Киев и Львов -например Волыньгаз Нэстле (Торчин продукт) во Львов ПАККО в Киев на очереди Континиум Модерн экспо СКФ (подшыпниковый ) и многие другие А депутаты и Гунчик молчат !?
Корінний лучанин до Народна довіра Показати IP 23 Січня 2015 15:51
Це ж хто такий "знаток" , що ліпить сюди СКФ-УКРАЇНА? СКФ платить по місцю розташування ! Це так малось зробити і НЕ ТРЕБА ВИДАВАТИ ваше БАЖАНЕ за ДІЙСНЕ і запускати тролі! Кабмінівським "МУДРАГЕЛЯМ" це ум за разум заходить .
Народна довіра до Корінний лучанин Показати IP 23 Січня 2015 15:55
Там написано СКФ на черзі а по інших заперечень нєма ?
Корінний лучанин до Народна довіра Показати IP 23 Січня 2015 18:28
Та СКФ не в черзі, скільки разів тобі ПОВТОРЮВАТИ! Не користуйся плітками та не РОЗПОВСЮДЖУЙ недостовірну інфу! ТИ Ж НЕ ПРАЦІВНИК ЦЬОГО ПІДПРИЄМСТВА !!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus