USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

Окупанти знищили сім лікарень, ще 104 медзаклади пошкоджені, – Ляшко

14 Березня 2022 07:41
Російські війська з початку війни в Україні знищили сім лікарень, які не підлягають відновленню, пошкодили 104. Внаслідок обстрілів загинули шестеро медичних працівників.

Як передає Укрінформ, про це повідомив під час телемарафону міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

«Окупанти знищили на території України вже 7 лікарень, які не підлягають відновленню. В тих містах ми повинні будемо будувати нові лікарні. 104 заклади охорони здоров’я пошкоджені, але їх можна ще відновити, деякі ми вже відновили оперативно після обстрілів. 34 машини екстреної медичної допомоги обстріляні, більшість з них виведена з ладу. 6 медичних працівників убито, 12 тяжко поранено, є ще з легкими пораненнями», – поінформував Ляшко.

Водночас він зазначив, що, незважаючи на втрати, можливість отримати медичну допомогу в Україні є, всі заклади охорони здоров’я працюють. Але з суб’єктивних і об’єктивних причин ситуація змінилась.

«Медична сфера перелаштувалась і стала на рамки військової медицини. Зовсім інакше все працює. Пріоритет постачання ліків сьогодні надається закладам охорони здоров’я, які знаходяться на передовій, які приймають поранених, травмованих, після обвалів будинків з політравмами», – сказав Ляшко.

Читати ще: У Маріуполі окупанти обстріляли пологовий та знищили дитячу лікарню
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus