USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Пам'ятник Бандері все-таки хочуть встановити біля РАЦСу

29 Березня 2016 22:55
Публічне обговорення щодо розташування пам’ятника Степану Бандері відбулося в Луцьку: хтось переконаний, що нехай лишається монумент біля РАЦСу, дехто вважає, що варто спорудити на однойменній вулиці або ж – замість комуністичного пам’ятника Бойку.

Про це повідомляє Народний Контроль Волинь у мережі Фейсбук.

Захід відбувся у понеділок, 28 березня. В обговоренні взяли участь 60 активних лучан.

Депутат Луцькради Павло Данильчук, який подав проект рішення про перенесення пам’ятника провіднику ОУН, вважає, що він має бути розміщений у центрі Луцька – встановити його замість комуністичного погруддя Бойку.

Депутат переконаний, що не варто зводити велетенський пам’ятник як за радянських часів, а зробити проект меншим, щоб пришвидшити його встановлення. До слова, уже минуло 8 років з часу ідеї спорудження монументу, однак досі ініціатива не реалізована.

«Якщо ми здешевимо проект, зменшимо пам’ятник, знайдемо кошти, ми зможемо поставити його ще до кінця цього року», - запропонував Павло Данильчук.

Проте учасник АТО Олександр Скиба заявив, що пам’ятник повинен стояти на великій площі, щоб мали змогу збиратися тисячі, а не двісті людей. Лучанин Віктор Смолярчук висловився проти 8-метрового пам’ятника і зазначив, що площа РАЦСу – не найкраще місце для Бандери, адже викликає багато обурення. Натомість ще один учасник обговорення вважає, що пам’ятник Бандері повинен бути у сквері, що на вулиці Степана Бандери – навпроти обласної прокуратури. Історик Оксана Сущук зазначила, що немає цілісної концепції щодо встановлення пам’ятника біля РАЦСу.

Представники Волинського братства ветеранів ОУН-УПА переконані, що пам’ятник треба збудувати біля РАЦСу, оскільки уже закладена капсула у п’єдесталі та освячена територія. Натомість на питання, скільки зібрали коштів на спорудження монументу, у братстві не змогли відповісти.

Тому прозвучала ініціатива створити комісію і вивчити питання щодо зібраних і витрачених коштів на зведення пам'ятника.

У підсумку більшість учасників громадського обговорення висловилися за те, щоб не змінювати місце розташування пам’ятника провіднику ОУН, Герою України Степану Бандері і завершити будівництво на площі перед РАЦСом.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що місце розташування пам’ятника Степанові Бандері у Луцьку можуть змінити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Анонім Показати IP 29 Березня 2016 23:12
Таке питання має вирішувати купка старезних оунівців?
Ностра Показати IP 30 Березня 2016 01:52
Цікаво, чи питав хто думку архітекторів, які працювали в свій час над проектуванням площі? Не ви, дітки, будували, не вам і засмічувати простір. Як бачимо, навіть заідеологізовані совєти на цій площі не розміщали жодного пам'ятника, бо вони тут абсолютно недоречні.
розбраМ Показати IP 30 Березня 2016 04:00
Навіть освячення не допоможе, коли туди вночі прийдуть інші пенсіонери з червоною фарбою. Дуже зручне місце для провокацій. Майже безлюдне.
Лучанка Показати IP 30 Березня 2016 07:13
Тоді потрібно перенести РАГС! Бо Бандера біля цього закладу буде сприйматися однозначно як символ ідиотизму нашого часу...
Читач до Лучанка Показати IP 30 Березня 2016 07:17
Треба переселити ідіотів.... В Донецьк чи далі, та посилити боротьбу з сепаратизмом
олена Показати IP 30 Березня 2016 07:41
а може бандера має дуже тісний зв"язок з "актами громадянського стану", які там реєструються?
луцький Показати IP 30 Березня 2016 08:16
З таким суспільством ми багато чого "побудуємо"! Знайшли місце... Є ж відповідна вулиця, парк. Ні - хочуть свого хоч трісни! Що за люди?! Міський референдум треба провести, щоб не купка недо... це все вирішувала, а люди що там живуть, а не з прилеглих сіл, що поприїздять, з@с...ть місто, поїдуть, а ви тут робіть що хочте. То нехай тоді РАЦС перенесуть щоб не позоритись, а у приміщенні, за гроші пам'ятникобудівників, роблять бандеропалац. Слабо?! :)
Просто мама Показати IP 30 Березня 2016 09:28
Тільки у сквері на вул. Вінничанка - Бендери. Біла РАГСу - не місце.
Баба Яга проти Показати IP 30 Березня 2016 10:01
Га )) На цей раз я за памятник ДРАЦСу-Бандері)))) За будь яких обставин. Якщо велика скульптура то хай стоїть біля ДРАЦСу у чорта на кулічках і дупою до кожної нового українського подружжя ))))) Усі варяти будуть мати конкретне місце для зібрання. Тема памятника С. Бандері і його ініціаторів це яскравий приклад старечого маразму і молодечої гарячкової байдужості. Старих заціпило на темі от і маразмують. Буде памятник один будуть хотіти ще один у сквері і на місці бойка. То є старечий маразм тотожний тому що змушує інших древніх голосувати за ригів опів і іншої наволочі. візьміть маневицького Леніна (той наче у музеї) переплавте на Бандеру. Обовязково скульптура Бандері не повинна стояти біля вулиці та сквера Бандери, обовязково? Бо важко буде туристам та гостям міста пояснювати чому ми зрадити традиції з памятниками Шевченку, Лесі Українки і установ названих їх іменами. То хай буде ДРАЦС-БАНДЕРА !!!!! От у Львові поставили памятник Бандері і що? http://www.3dmaps.com.ua/ru/place/vulici-ta-ploshi/pamyatnik-stepanovi-banderi.html Памятник у чорта на кулічках і головне поряд жодної будови яку б він псував і яка б псувала його (він реально вихлядає архаїчно застарілим жодної сучасності). Потім відтемонтуйте сучасно ДРАЦС (у порявнянні з проектом памятника будь який ремонт буде визглядати супер сучасним) і ми усі дружно туди не будемо ходити як і не ходимо зараз.
громада Показати IP 30 Березня 2016 10:07
Чому в цивілізованих країнах спірні питання громади можуть виносити на референдум, а в нас купка недо... все має вирішувати?! То галасують за Європу, а самі все роБлять як стадо бар...ів!!!
Баба Яга проти Показати IP 30 Березня 2016 10:21
Тю забула. Може поставити памятних не Бандері а УКРАЇНЦЯМ що боролися та боряться за Україну Більше 1000 років ! Бо сучасні памятники безособові вони за ідеї та дії. Ставлять памятникт не авторам книг а героям з творів, що сподобалися читачам. Що міг би зробити Бандера без людей та патріотичних організацій. Сучасні організації демонстративно себе ототожнюють з тими організаціями що були раніще з тими борцями що були раніше. Це було б продовження ідей а памятник особі це просто памятник особі що обмежує. Навіщо себе обмежувати і забувати про людей що віддавали свої життя не за Бандеру а за Україну ЇХ МРІЙ !
Лучанка Показати IP 30 Березня 2016 10:59
Які ж це "громадські слухання"?! Хто про них знав?! Чому не проведуть міський референдум?! Романюк М. - ви міський голова чи "маріонетка" в руках націоналістів?! Великі борці за славу Бандери - звертаюсь до вас. Який памятник біля РАГСу! Ставте на вулиці ЙОГО імені і лише за свої кошти, які дружно назбираєте на свого ідола! Не чіпайте те, що ви не будували - вже все зламали що змогли. Зробіть хоть щось самі - збудуйте памятник, якщо вже така ваша воля! Хватить будувати памятники за гроші громади - ці гроші на благо лучан: парки, сади, лікарні, школи і дитсядки. А свої забаганки вирішуйте своїми силами! Вам дісталась готова держава від "совєтів", однак і ту ви не зберегли і не примножили, а тільки "успішно" її розвалюєте!
Лучанка Показати IP 30 Березня 2016 11:08
Може хоча б одна площа у Луцьку бути без ідолів? Хоча б одна! Ну чому на площі обов'язково має щось бути монументальне і ідеологізоване?? Ну дайте людям можливість хоча б на одному просторі не бачити траурних вінків і хрестів! Так хочеться оптимізму в тому житті!
Місцева Показати IP 31 Березня 2016 01:29
Ого, скільки тут у коментарях зібралось КГБ'шних агітаторів і сексотів..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus