USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Парафіянки подарували храму в Маневичах вишивані ялинкові прикраси до Різдва

11 Січня 2024 22:55
Ексклюзивну красу створили вірянки для своєї церкви Мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії, що у селищі Маневичі. Місцеві рукодільниці вишили унікальні ялинкові прикраси до Різдва.

Про це повідомляє Волинська єпархія ПЦУ.

За словами настоятеля протоієрея Михайла Мельничука, Таїсія Пацаманюк і Анна Савчук принесли свої вишиті роботи до церкви.

«Ми були вражені, як майстерно жінки все зробили. Скільки то праці вкладено у кожну вишивку», – каже душпастир.

Ідею одна з майстринь запозичила в тернопільському храмі, а узори брали з інтернету. Тож на свято Різдва Христового оригінальні прикраси можна було побачити на ялинках у цьому Божому домі. А іконостас прикрашав напис «З Різдвом Христовим!», вишитий окремими літерами на кожній кульці.

Ці рукотворні прикраси у поєднанні з молитвою дарують радість усім парафіянам, відзначають у єпархії.

Читати ще: До хат – по кризі: як ковельський священник добирався до вірян, щоб освятити домівки

Про свій задум вишивати літери жінки не розповідали, вирішили зробити сюрприз. Допомогла з оформленням місцева майстриня Катерина Булік. У роботах переважає український орнамент із синьо-жовтою символікою, але є і кілька виробів з казковими персонажами для дітей. Загалом вишивальниці створили 130 унікальних іграшок, працюючи третій рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus