USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Перший пацієнт Neuralink грає в комп’ютерні шахи, пересуваючи фігури силою думки

23 Березня 2024 06:43
Neuralink показав відео із першим пацієнтом, якому імплантували мозковий чип. У ролику чоловік силою думки рухає курсор на екрані, щоб грати в комп’ютерні шахи.

Пацієнт розповів, що його звуть Нолан Арбо і йому 29 років. Після нещасного випадку близько восьми років тому його паралізувало нижче плечей, пише Mezha.

У січні цього року стало відомо, що Neuralink вперше провів імплантацію мозкового чипа людині. За словами Ілона Маска, чип дозволяє керувати телефоном або комп’ютером, а через них майже будь-яким пристроєм лише силою думки.

Згодом, у лютому, мільярдер повідомив, що перший пацієнт, якому імплантували мозковий чип компанії Neuralink, повністю одужав і може подумки керувати комп’ютерною мишею.

Бізнесмен має великі амбіції щодо Neuralink, заявляючи, що це сприятиме швидкому хірургічному впровадженню його чипів для лікування таких захворювань, як ожиріння, депресія, шизофренія тощо.

Торік стало відомо, що стартап отримав схвалення від незалежної наглядової комісії на початок набору учасників для першого випробування мозкового імплантата для пацієнтів із паралічем.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus