USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Прем’єр-міністр доручив перевірити собор і два монастирі УПЦ МП на Волині

29 Червня 2023 09:44
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль доручив організувати процедуру перевірки Успенського собору, Зимненського та Низкиницького монастирів на Волині, які довгий час перебувають у користуванні УПЦ МП.

Про це повідомив народний депутат Ігор Гузь.

Процес перевірки доручено організувати міністру культури та інформаційної політики України, міністру юстиції України, міністру розвитку громад, територій та інфраструктури України, голові Державної служби з етнополітики та свободи совісті, керівнику Фонду держмайна і голові Волинської ОВА.

«Очікую на відповіді щодо перевірки договорів оренди/користування та формування комісії з обстеження цих культових споруд задля подальшої передачі рухомого і нерухомого державного майна на баланс і під охорону відповідних держорганів», – зазначає нардеп.
Раніше народний депутат Ігор Гузь у зверненні до Дениса Шмигаля просив перевірити три святині на Волині. Підтримали звернення 46 народних депутатів.

Нагадаємо, депутати Волинської обласної ради під час сесії 11 квітня прийняли рішення про заборону діяльності Української православної церкви Московського патріархату на території Волинської області. За таке рішення проголосували 54 депутати на сесії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
911 Показати IP 29 Червня 2023 10:03
Зимненський монастир це клоака руського миру 100%. ще за часів кучми сюди всі потвори москальські зїзджалися разом із медведчуком. Клоака руського миру . Монашка головна ку..а російська
побажання Показати IP 29 Червня 2023 11:24
Пора.б вже перевірити всіх тих вальцманів, шмаркалів, зеркалів і інших предсвникіа провладної більшості.
Здоровий глузд до побажання Показати IP 30 Червня 2023 12:41
Товарісч з Покрова (Дніпропетровська область)б судячи з вашої ІР адреси. Чого ви на Волинь лізете ? У вас в Дніпрі своїх турбот мало ?
Анонім Показати IP 29 Червня 2023 11:56
це просто наші західні партнери з православної України роблять католицьку державу. через пару років побачим
Аноніму до Анонім Показати IP 29 Червня 2023 17:20
А хто твій партнер...?
Анонім Показати IP 29 Червня 2023 12:02
давно пора зачистити ці осередки чекістів в рясах на Волині, поряд Білорусь, там є московські попи і монашки, які надають допомогу, тримають зв'язок або й переховують різну кремлівську агентуру
аноніму Показати IP 29 Червня 2023 14:38
Булитам, бачили, чули? Чи з телевізійної клоаки почерпнули *глибокі* знання?
Анонім до аноніму Показати IP 29 Червня 2023 16:53
монашка московського патріархату у Луцьку ще кілька років тому погрожувала сусідам тим, що скоро прийде сюди путін і всім 'покаже'. Особисто я думала, що ця біснувата з середньовіччя зовсім поїхала дахом, але виявилося, що вона отримувала якісь відомості, а коли була зла,то проговорилася. Очевидно, що московські попи були в курсі вторгнення росії, чекали його і готувалися до цього, це можна зрозуміти навіть з журнальчиків (і не тільки), які познаходило СБУ у них.
123 Показати IP 29 Червня 2023 15:10
УПЦ-МП тримається виключно на хабарях, тупості частини "віруючих" в попа та безпринципності значної частини нардепів. Досить поставити в церквах касовий апарат, змусити попів декларувати прибутки, переобрати Верховну Раду, а тупість з часом розсмокчеться
321 Показати IP 29 Червня 2023 19:09
Тільки не кажіть, що ПЦУ без грошей, тільки Божим духом живе. І що священики пішки ходять. Всі ж все бачать. І одні добрі, і другі недалеко від них втекли. Дійсно священиків - одиниці, більшість - заробітчани..
До 321 до 321 Показати IP 30 Червня 2023 07:33
Фінансовий контроль має стосуватись усіх без винятку, усіх конфесій. Інша справа, які доходи мають оподатковуватись, а які ні. В ерефії ще на початку 90-х Єльцин забезпечив старт остаточної деградації РПЦ тим, що ініціював ухвалення закону про неоподаткування комерційної дільності московських попів. Спочатку попи організували контрабанду алкоголю, з часом наркотиків, а потім ювелірних виробів. Згодом, завдяки українській "народній" владі ювелірка та інше стало ефективним прибутком УПЦ-МП. За вторговані гроші підкуповували всіх кого тільки можна: чиновників, депутатів, правоохоронців, священників на місцях і звісно "прихожан", які тепер ідуть на все, аби зберегти свою годівничку.
Таки так до 321 Показати IP 30 Червня 2023 11:44
Церква не є уособленням святості, хіба що символом, бо складається з людей, які живляться не святим духом, а усім, чим користуються навіть тварини. Жодна церква не цурається грошей і всього, що їх приносить. Тому за церквою має бути принаймні земний фінансовий контроль. Вищий суд - це справа Всевишнього. ПЦУ ризикує уподібнитись РПЦ-УПЦ, якщо не матиме земного контролю та конкуренції зі світськими організаціями.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus