USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

Програми кредитування сільського господарства: яка підійде вашому бізнесу*

25 Серпня 2023 18:55
ПриватБанк є учасником державної програми підтримки клієнтів агробізнесу та видає кредити фермерам на пільгових умовах. За кредитні кошти аграрії можуть придбати необхідну техніку, автотранспорт та навіть насіння для засівання полів. Як відбувається кредитування агробізнесу у 2023 році та на що дозволено витрачати кредитні кошти? Розберемо у статті.

Фінансування поточного агросезону

Якщо вам потрібні кошти на покриття витрат поточного сільськогосподарського циклу, підійде програма «Агросезон». Це відновлювальна кредитна лінія для підприємств на суму від 1 до 50 мільйонів гривень.

Кошти дозволено витрачати на закупівлю насіння, добрив, засобів захисту рослин, паливно-мастильних матеріалів та будівельних матеріалів для ремонту. Також цими коштами можна провести ремонт техніки, устаткування, транспорту та виробничих приміщень.

Тобто повністю покрити витрати підприємства у поточному агроциклі, провести сезон продуктивно та збільшити урожай чи поголів’я худоби і птиці. Строк повернення боргу – до березня 2024 року.

А що, якщо підприємцеві потрібна нова техніка для обробки полів? За кошти з кредитної лінії купувати техніку не можна. Є інша кредитна програма для цього.

Кредит на придбання основних засобів

Це цільовий кредит на купівлю сільськогосподарської техніки, спецтехніки чи комерційного автотранспорту, який використовуватимуть для провадження сільськогосподарської діяльності. Це може бути комбайн, трактор, плуг чи борона для обробки землі або ж фургон чи вантажівка для перевезення сільгосппродукції.

Банк компенсує 80% вартості потрібного засобу чи техніки. Позичальникові треба сплатити постачальнику лише 20% авансу, а решту повернути банку протягом п’яти років.

Обидві програми кредитування сільського господарства беруть участь у державній програмі компенсацій «Доступні кредити 5-7-9%». Тобто підприємство чи ФОП отримують знижену ставку за цільовими кредитами, а саме – від 5 до 9% річних замість фіксованих 22%.

*Матеріал розміщено на правах реклами. Редакція не відповідає за фінансові операції, здійснені третіми особами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus