USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Противник може посилити наступ на півдні України, – Арестович

27 Березня 2022 17:36
Радник голови Офісу Президента Олексій Арестович ще раз закликав як військових, так і цивільних не знущатися з російських полонених, бо це вважається воєнним злочином.

Про це він розповів під час брифінгу щодо ситуації з російським вторгненням 27 березня, передає ТСН.

Він зауважив, знущання з полонених, згідно з міжнародним правом, немає амністії і немає терміна давності.

"Я хотів би ще раз нагадати вісм нашим військовим, цивільним і силам оборони, що знущання з полонених є воєнним злочином, згідно з міжнародним правом, немає амністії і немає терміна давності. Нагадую усім, що ми – європейська армія європейської країни. З полоненими поводимося згідно з Женевською конвенцією, які б у вас не були особисті емоційні мотиви", – наголосив Арестович.

Читати ще: Генштаб: Росія переміщує частину військ у Білорусь

Крім того, на цьому брифінгу він розповів, що противник може посилити наступ на півдні України. Після офіційного повідомлення міністерства оборони РФ про перенесення зусиль на схід України окупанти зараз мають два головні завдання.

"Перше – оточити наші війська в зоні ООС, добити Маріуполь і утримати оборону в районі Херсона на півдні. Тому що ці питання пов'язані між собою. Якщо впаде оборона противника на півдні, то становище навколо Маріуполя сильно погіршиться", – зазначив він.

За словами Арестовича, окупанти це розуміють, вони це офіційно заявили. Також він пояснив, що це може означати:

"Перше: з одного боку це дає нам надію в районі Києва, Чернігова, Сумщини, Харківщини, що ми позбудемось тут ворога, виб’ємо його звідси. По-друге: це означає можливе потенційне ускладнення, або різке ускладнення обстановки довкола Маріуполя і зони ООС".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus