USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Путін каже світовим лідерам, що переговори із Зеленським не на часі

17 Травня 2022 08:55
Президент Російської Федерації Володимир Путін не готовий до переговорів з Президентом України Володимиром Зеленським і заявляє деяким лідерам, що час для цього ще не настав.

Про це сказав заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква в ефірі інформаційного телемарафону «UAразом», повідомляє Укрінформ.

Посадовець нагадав, зокрема, що глава української держави неодноразово висловлював готовність до прямих перемовин із Путіним.

«Ми прекрасно знаємо, що декілька лідерів і держав зверталися до президента Путіна з таким проханням, закликом – сісти за стіл переговорів. Але, на жаль, досі він не готовий. Більше того, деяким лідерам він говорить, що час ще не настав», – зазначив Жовква.

Заступник керівника ОП висловив думку, що, можливо, Росія все ще сподівається здобути хоч якісь перемоги на фронті, щоб посилити, на їхню думку, свої позиції. Водночас, він запевнив, що цього росіянам не вдасться зробити.

Зауважимо, напередодні голова Верховної Ради Руслан Стефанчук наголосив, що питання територіальної цілісності має бути поза дужками будь-якої можливої мирної угоди між Україною та Російською Федерацією, відзначивши, що Крим, Донеччина та Луганщина – це Україна.

Читати ще: З ким та як Путін приймав рішення про вторгнення в Україну, – ЗМІ

Водночас, як пише The Guardian, Володимир Путін став настільки особисто залучений до війни в Україні, що, згідно з західними військовими джерелами, приймає оперативні та тактичні рішення "на рівні полковника чи бригадного генерала".

За словами джерел видання, президент Росії допомагає керувати пересуванням військ на Донбасі, пише Українська правда. Джерела також стверджують, що Путін, як і раніше, тісно співпрацює з начальником Генштабу ЗС РФ Валерієм Герасимовим, незважаючи на заяви, що той нібито був усунений.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus