USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Путін зізнався, чому не почав повномасштабне вторгнення в Україну у 2014 році

19 Березня 2023 16:43
Росія не почала повномасштабне вторгнення в Україну у 2014 році тільки тому, що тоді Кремль не вважав армію готовою до агресії такого масштабу.

Про це заявив російський диктатор Володимир Путін у коментарі пропагандистам, передає УНІАН.

«У нас тоді не було гіперзвукової зброї, а зараз є. Є й інші системи сучасні, а в 14-му році нічого подібного не було», – заявив він у відповідь на питання, чому війну не почали відразу в 2014 році.

Читати ще: Путін може не дожити до суду в Гаазі, – політтехнолог

Також Путін заявив, що тоді російська економіка не була готова до західних санкцій, а після 2014 року Росія змогла провести імпортозаміщення і зміцнити фінансову систему.

Крім того, зі слів Путіна, він сподівався, що війну на Донбасі «вдасться припинити мирними засобами».

Ситуація в російській економіці сьогодні

За даними французьких аналітиків, за рік Росія втратила половину своїх нафтогазових доходів через західні санкції. Примітно, що фізичні обсяги експорту залишилися приблизно на тому ж рівні.

Це відбивається на здатності Росії фінансувати свою військову агресію проти України. Так, всього за два місяці поточного року російський уряд вже майже повністю вичерпав ліміти бюджетного дефіциту, передбачені на весь рік.

При цьому на Заході вже дали зрозуміти російським елітам, що санкції з Росії не знімуть доти, доки Путіна не видадуть для суду Гаазькому трибуналу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus