USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

Питання України – в пріоритеті, – народна депутатка з Волині про старт зимової сесії ПАРЄ

24 Січня 2024 23:23
22 січня у Страсбурзі (Франція) стартувала зимова сесія Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ). У перший день було проголосовано низку важливих рішень.

Про це повідомила народна депутатка, перша заступниця голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Ірина Констанкевич.

«Обрали нового Президента ПАРЄ, на зміну Тіні Коксу прийшов депутат від Греції Теодорос Руссопулос. Під час свого виступу після обрання на посаду він зазначив, що підтримка України у пріоритетах», – наголосила нардепка.

Відомо, що в четвер, 25 січня, відбудуться дебати за терміновою процедурою на тему «Становище дітей України» за онлайн-участі першої леді України Олени Зеленської. За їхніми підсумками буде проголосовано резолюцію.

Крім того, під час сесії відбудеться голосування за низку інших важливих резолюцій:«Глобалізація під час кризи та війни: роль ОЕСР від початку агресії РФ проти України»;«Тема міграції та притулку у виборчих кампаніях»;«Демократичне майбутнє для Білорусі»;«Забезпечення свободи ЗМІ та безпеки журналістів».
Читати ще: «На фінансування лікування поранених військови на 204 рік виділять додаткові кошти», – народна депутатка з Волині Ірина Констанкевич

Також відбудуться слухання щодо резолюції Євгенії Кравчук «Протидія знищенню культурної ідентичності під час війни та миру», голосування заплановано на червень.

Нагадаємо, навесні 2022 року з початком повномасштабного вторгнення в Україну Росію було виключено зі складу ПАРЄ.

Цьогорічна зимова сесія ПАРЄ проходить у Страсбурзі (Франція) з 22 до 26 січня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus