USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

«Рейдерське захоплення»: є рішення суду у справі приватного підвалу чотириповерхівки в центрі Луцька

26 Травня 2023 19:28
У справі приватного підвалу в багатоквартирному будинку у центрі Луцька оголосили вирок суду. Мешканці чотириповерхівки на проспекті Волі намагалися повернути підвальне приміщення у спільне користування.

Вони вважають, що відбулося рейдерське захоплення підвалу. Він тепер у приватній власності. Нова господарка переконана, що купила приміщення цілком законно. А що ж вирішив суд? Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Мешканці будинку вже не перший рік намагаються повернути підвальне приміщення. Свого часу люди навіть не знали, що воно стало приватним. В апеляційному суді домоглися накладення арешту. Люди переконані, що підвал їхнього будинку став приватним незаконно.

Мешканець цього багатоквартирного будинку Олександр Серватович розповів, що підвал в самісінькому центрі Луцька став приватним у результаті рейдерського захоплення з попередньою підміною документів.

«Із 16,7 квадратних метрів приміщення, яке перебувало в їхній власності, методом реконструкції у власність взяли понад 190 квадратів. Вони подали в Державну інспекцію архітектури та містобудування недостовірні дані. Ліві дані внесли в документи, після чого здали декларацію про закінчення будівельних робіт, не зробивши абсолютно нічого. Кілька разів об’єкт перепродали», – прокоментував він.

Комісія міськради, яка приходила з перевіркою, навіть зверталася в поліцію.

«Міська рада побачила, що є нахабне рейдерське захоплення. Організувала комісію. Є вже висновки в нас на руках, є офіційний документ», – сказав Олександр Серватович.

У суді представник нової власниці приміщення Світлани Лєскової запевнив, що вона його купила законно. До слова, на минулих засіданнях йшлося про те, що гроші на таку покупку (400 тисяч доларів) жінка позичила у свого сина. І приміщення, схоже, опинилося в іпотеці. Представник Світлани Лєскової додав: якщо раніше якісь порушення і були, то теперішня господарка підвалу тут ні до чого.

«Самі по собі факти порушень посадових осіб на стадії реєстрації декларації Гережуна, попереднього власника, аж ніяк не спростовують можливість Лєскової як особи, яка добросовісно придбала відповідне майно за оплатним договором, мирно ним володіти. Якщо декларацію було зареєстровано, то компетентні особи компетентного органу проводили відповідні перевірки. І якби такі порушення справді було допущено, то цей орган мав усі правові передумови для повернення відповідної декларації, чого зроблено не було», – зазначив представник Світлани Лєскової Максим Мохнюк.

Представник мешканців будинку на проспекті Волі Володимир Мяловіцький нагадав, що будівля – пам’ятка архітектури: «Це теж має значення для справи, оскільки було порушено закон і прийнято в експлуатацію пам’ятку архітектури місцевого значення всупереч законодавству».

Його опонент зауважив, що в паспорті об’єкта архітектури вказано, що там можуть бути нежитлові приміщення комерційного призначення.
Суддя вирішив залишити підвал у приватній власності.

«Суд вирішив у задоволенні позову про скасування реєстрації декларації про готовність об’єкту до експлуатації та рішення про державну реєстрацію прав, витребування майна з чужого незаконного володіння відмовити», – оголосила суддя Луцького міськрайонного суду Світлана Рудська.

Мешканці будинку подаватимуть апеляцію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Руда Показати IP 28 Травня 2023 09:44
Рудська страшенна хабврниця, приїхала з Луганська ніяк не наж**реться
Анонім Показати IP 1 Червня 2023 03:54
на підставі якого нормативного документу можна спільну власність надати комусь одному? навіщо тоді утримувати внутрішньобудинкові мережи, сходові клітки, які знаходяться у спільній сумісній власності мешканців будинку, якщо їх за подібними рішеннями можуть віддати комусь одному? Чому усі нежитлові приміщення комерційного призначення, що розташовані у житлових будинках міста за світло платять на рівні з мешканцями 1, 44/1,68 грн, тоді як інші комерційні структури міста платять від 5 грн і більше за 1 кВт електроенергії, адже навантаження на електромережу збільшується, проте про збільшення потужності ніхто з таких комерційних структур до Волиньобленерго не звертається, у мешканців виходять з ладу електроприлади внаслідок того, що окреми квартири недонавантажуються - напруга скаче...мережі електроенергії в будинку розбалансовавуються, ніхто нічого не контролює, проте плату за утримання будинку та неякісне світло нараховують регулярно

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus