USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

Романюк про те, коли буде гаряча вода: «все в руках лучан»

23 Червня 2015 09:58
Гарячу воду лучани можуть ще не скоро побачити. Градоначальник каже, що веде перемовини щодо реструктуризації боргу, втім, цьогорічний борг населення перевищує 30 мільйонів гривень, а погашення відбувається повільно.

Про це йшлося під час оперативної наради Луцького міського голови Миколи Романюка сьогодні, 23-го червня.

Як доповіла директор департаменту «Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку» Лариса Карп’як, серед лучан збільшується невдоволення через відсутність гарячої води.

«З 9-го по 22-ге червня 2015 року на адресу міської ради надійшло 944 телефонних звернень, (в середньому 67 за добу), 336 з них - інформаційно-консультативного характеру. Ті, хто скаржилися, найбільше нарікали на відсутність гарячого водопостачання в помешканнях. Таких дзвінків надійшло 160, це - 18% від загальної кількості звернень», - розповідає Карп’як.

Зі слів мера, бюджетні організації міста розрахуються за гарячу воду вже до кінця червня, втім, проблема лишається з оплатою серед населення.

«Люди питають за гарячу воду. У нас такий стан справ, що більше 30 мільйонів гривень досі боргують лучани. Мешканці платять за комунальні послуги, але борги досі - чималі. Якщо ми не погасимо їх, то води не буде. Люди отримали послугу – хай платять. Якщо не можуть розрахуватися, то звертайтеся за субсидіями. Ми ведемо перемовини з НАК «Нафтогаз України» щодо реструктуризації боргу, але лучани повинні розуміти, що все - в їхніх руках», - наголосив Микола Романюк.

Нагадаємо, минулого місяця на той час виконувач обов’язків директора ДКП «Луцьктепло» Артур Василевський повідомив, що борги населення становлять 47 мільйонів гривень.

«Основна причина того, що ДКП «Луцьктепло» не може розрахуватися за газ – це те, що люди не платять за отримані послуги. І проблема навіть не з минулорічними боргами, а з тими, які виникли вже цього 2015-го року. А це - 47 мільйонів гривень», - роз’яснює у коментарі для Інформаційного агентства Волинські Новини Василевський.

Він додав, що вода піде по гарячих трубах піде лише тоді, коли лучани заплатять боргів на суму не менше як 30 мільйонів гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 48
Лучанка Показати IP 23 Червня 2015 10:04
"Люди отримали послугу – хай платять." А ті хто, платять - чому повинні страждати через неплатників??? Ми ж платимо вчасно і в повному обсязі!!! Відключайте гарячу воду неплатникам!!!! А не усім підряд! Чому Луцьктепло не надає послуги згідно укладених договорів???? Вже дістали!!! Оце так влада! Як добре думають про людей! Всі поставлять бойлери і відмовляться взагалі нафіг від послуг Луцьктепла!!!
ороро Показати IP 23 Червня 2015 10:20
Ото ляпсус Романюкові перед виборами. Смішно, але саме через відсутність гарячої води він може програти ці вибори. Офіційно заявляю, що голосую за того, хто погасить борг в 30 млн й пустить гарячу воду. :))))))
Колік до ороро Показати IP 23 Червня 2015 13:58
Мер , сам собі копає яму. Народ просто непроголосує за нього і все... А можливо він думає, що за тиждень до виборів влючить гарячу воду і пройде "автоматом"?
обурена Показати IP 23 Червня 2015 10:20
Луцьктепло дограэться,що буде користуватися своєю гарячою водою тільки в своіх цілях,скільки можна брехати один говорить п'ятдесят,інший сорок,потім тридцять,то населення злісний неплатник,то вже проблема в низьких тарифах,а недавно луцьктепло заявило що в нього не має заборгованості перед волиньгазом,то вже договоріться між собою і брешіть щось одне!!!А те що говорить Романюк - не додає йому балів, дуже цікава в нього передвиборча кампанія!?
балакун Показати IP 23 Червня 2015 10:29
Як можна було надавати послуги, щоб заборгованість по окремих приватних будинках\квартирах досягла 100-200 тис.грн.!? Що тяжко було труби позаварювати, керовники хр*енові!???
волинь Показати IP 23 Червня 2015 10:32
Для Ковеля лімітів вистачає, а для Луцька-ні,можна подумати що лучани і ковельчани дуже різняться своіми доходами та відповідальністю платежів,діло не в населенні,Волинь займає перше місце в Украіні по оплаті за комунальні послуги причому багато з них дорожчі ніж по Украіні вцілому,вина на недолугих господарниках,які привикли своі кармани набивати.
лучани Показати IP 23 Червня 2015 10:34
Які проблеми? Нехай ставлять бойлери.
до лучанин до лучани Показати IP 23 Червня 2015 10:46
В Луцьку в багатьох будинках така електрична проводка,що чайник електричний страшно включити,а ти про бойлер,електро проводка більшості багатоквартирних будинків не витримає навантаження,якщо всі встановлять бойлери,головою думай!
лучани до до лучанин Показати IP 23 Червня 2015 11:36
Відремонтуй проводку та щиток на площадці, і спокійно став бойлер на 100л. І нікого не звинувачуй у своїх проблемах. P.S.гаряча вода з бойлера дешевша ,ніж централізована.
до Лучанина до лучани Показати IP 23 Червня 2015 13:36
Проводку прийдеться у всьому будинку не ремонтувати,а заміняти,попробуй заміни проводку в панельному будинку 80-х років випуску,а перед тим як давати такі поради проконсультуйся із спеціалістами,я не маю нічого проти так в будинках нового зразка можна і бойлер і індивідуальне опалення, та в будинках 80-х років це складно і небезпечно!
до лучани до лучани Показати IP 23 Червня 2015 14:09
Виключили гарячу воду-став бойлер,а виключать світло-став вітрову електростанцію,виключать тепло-став буржуйку,а може просто надавати послуги згідно укладених договорів,в яких ніде не вказано те що якщо твій сусід не платить той тебе відключать це що форсмажор по-луцьки?
Джулія Показати IP 23 Червня 2015 10:35
Ми справно оплачуємо ВСІ комунальні послуги, зокрема, послуги гарячого водопостачання. Дві квартири з усього будинку мають борг. При тому гаряча вода в них теж є. Питання-нащо платити??
Луцьк Показати IP 23 Червня 2015 10:39
Якщо так ы далы буде то усы не будуть платити. А що не можна тим хто платить є такі цілі дома включити воду? Чому ті хто оплатив у них немає води? Хто за це відповідає? Оплачуємо усі послуги а нам виключают воду. Де таке ще є і нащо такий мер який не може вирішити основного питання ля лучан? Для чого та Соколовська? То вам теж треба зарплату зараз не платити бо ви н справляєтесь зі своїми бв"язками -не можете забезпечимти гарячою водою лучан,які вчасно розраховуються за усі комунальні послуги. То вилазьите з тої Міської ради і все і не розказуйте що води не буде!!!!!!!!!
Рома Показати IP 23 Червня 2015 10:41
От така наша міська влада. Живіть як хочете. Міського голову такого вже не треба вибирати. А то митися зовсім перестанемо
Волянянин Показати IP 23 Червня 2015 10:44
Да, сумніваюся що за Романюка хтось буде голсувати на виборах... Для чого такий мер, який навіть не може забезпечити населення міста елеметарними житлово-комунальними послугами! Звичайно, найлегше просто відключити гарячу воду! У ньогож вдома є гаряча вода, то для чого думати про інших! ГАНЬБА!!!
лучанка Показати IP 23 Червня 2015 10:45
А що може зробити Романюк? Треба платити за послуги або вставляти бойлери. Привикли все надурняк! Попробували б Ви не заплатити у Німеччині!
Волинь до лучанка Показати IP 23 Червня 2015 10:46
А хто сказав, що ми не платимо! МИ ПЛАТИМО РЕГУЛЯРНО!!! А тим, хто звик, що все на дурняк - нехай і відключають воду!!!!
до лучанка до лучанка Показати IP 23 Червня 2015 10:53
дорога лучанка попробували б в Німеччині відлючити від послуги того хто іі оплатив,це завершилося не тільки відновленням послуги,а й чималою компенсацією,а тих хто до цього привів давно б звільнили з роботи,а про Німеччину то дуже шкода що у нас не так як у Німеччині
Колік до лучанка Показати IP 23 Червня 2015 14:02
Справа втому , що ми платимо, але через таких як "ТИ " сидимо без гарячої води.
Сусідка Показати IP 23 Червня 2015 10:51
Чому я регулярно плачу за комунпослуги, але води грарячої немаю; і немають її ті, хто має борг у декілька десятків тисяч? Не розумію. Не думаю, що з боржників це допоможе стягнути богри. З чого ви взяли, що людина, яка не платила за воду 15 років, раптом завтра знайде всю суму і заплатить борг, злякавшись відсутності гарячої води? Ну смішно ж. Але чому страждати маю я і інші лучани, які справно платять, відмовляючи собі у чомусь? Є борг у людей - звертайтеся у суд, виконавчу службу. У якомусь місті існує практика перекривання труб і каналізації. А просто відключити воду, ну що ж це таке?
Kefyby Показати IP 23 Червня 2015 11:22
Коля, а на який тоді ляд ти там сидиш, якщо лучани повинні самі вирішувати такі проблеми? Чому більшість людей, які справно платять за комунальні послуги, через кількох неплатників, борги яких вже перевищують всі норми мусять сидіти без гарячої води? Чи може слід було слідкувти за неблагонадійними клієнтами і відключати їм послуги вчасно, щоб борги не наростали? Ну добре, дорослі можуть потерпіти, а як бути мамам, у якіх немовлята на руках? Носитися з каструлями кожні півгодини? Коля, за такі номери, як ти тут викидуєш, щоб прикритись, не бути тобі другий раз мером...
опа до Kefyby Показати IP 23 Червня 2015 16:19
обрали і сиджу)))
лучанин Показати IP 23 Червня 2015 11:25
Є багато лучан що справно платять за комунальні послуги в тому числі і пенсіонери.То чому тоді ж проблема не давати воду в ті помешкання хто справно платить!. По-друге, в кожній квартирі є у ванній кімнаті краники на холодну та гарячу воду. То чому ж комунальники не приходять до боржників і не пломбують крани де тече гаряча вода?. Не повірю що люди не платять за компослуги! А за бойлери, не кожен може поставити його у себе за ті причини що дорого та і нема де його ставити.
лучанин Показати IP 23 Червня 2015 11:30
збільшіть зарплату,знизіть ціни і люди будуть справно платити комунальні послуги! як можна все підвищувати (мається на увазі вартість послуг ), крім заробітноі плати!!! люди не платять не тому, що не хочуть, а просто не мають звідки! як же цього не розуміти!!! який же терплячкий украінський народ!!!
лучани до лучанин Показати IP 23 Червня 2015 11:38
Знайди кращу роботу,працюй на декількох роботах, а не чекай подачки. Ти ж здоровий бугай, і можеш себе утримувати.
обурена Показати IP 23 Червня 2015 11:42
Люди, схаменіться!!! Якщо стоїть питання їсти чи заплатити за комунпослуги? Хтось із Вас піде розраховуватись з олігархами, які на цих тарифах заробляють? Система в нас прогнила, і ніякими революціями це не зміниш. Починаймо зміни з себе, і немає чого на міського голову тут наганяти, він гвинтик тієї системи яку маємо і за яку, прошу панів, самі і голосуємо. Якщо читати що буду голосувати за того хто включить волу - мером сто пудів буде палиця, коломойський чи ще якийсь олігархічний прихвостень. Думайте головами і не ведіться на провокації
Олеся до обурена Показати IP 23 Червня 2015 12:26
А що поганого (конкретно назвіть мені) у тому,що мером міста може бути хтось інший, окрім, пана Романюка?! Мені назвіть хоча б 10 позитивних причин за всю його каденцію чим 100% задоволені всі лучани (тобто особисто заслуги РОМАНЮКА)!!!
Ігор Показати IP 23 Червня 2015 11:42
Недолугу владу, яка робить заручниками тисячі лучан, що вчасно платять за воду, потрібно негайно усунути. Може ще 5 років почекаємо, поки боржники надумають платити. Яке примітивне мислення у чиновників і які ми дурні, що таких бездарів допускаємо до влади.
Злата до Ігор Показати IP 23 Червня 2015 11:45
100%!!!
лучани до Ігор Показати IP 23 Червня 2015 11:48
До чого тут влада? Луцьктеплу відключив газ Нафтогаз ,через борги. Подавай у суд на Луьктепло,а не чірікай на форумах.
Ігор Показати IP 23 Червня 2015 12:18
А для чого потрібна влада? Поїдь в Європу. подивись, як вирішуються питання " совковий лучанин".
лучани до Ігор Показати IP 23 Червня 2015 12:25
Помиляєшся. Це якраз є совкізм жебрати та вимагати ,щоб хтось носа повитирав. Не подобається тобі квартира- продай, не подобається влада- голосуй за інших.
Бандера Показати IP 23 Червня 2015 12:27
Я вже місяць як встановив бойлер. Завжди гаряча вода є, а не до 22 00 як колись. Люди переходьте на альтернативне постачання гарячої води по можливості. Нехай Луцьктепло подавиться своєю неякісною (не гарячою) водою.
Сташиський Показати IP 23 Червня 2015 12:28
У Беларусі хто не платить за комунальне житло відсіляться в у подмений фонд. і живе там собі як хоче....
лучани Показати IP 23 Червня 2015 12:31
Молодець.Це є справжній українець
Хвєдя Показати IP 23 Червня 2015 12:56
За кожен проданий електроводонагрівач міський голова разом з керівником луцьтепла отримують проценти. Іншого пояснення відсутності гарячого водопостачання в м.Луцьку немає.
Хвєдя Показати IP 23 Червня 2015 12:57
СБУ перевірте рахунки корупціонерів!
Алла Показати IP 23 Червня 2015 13:04
Якщо справді Романюк проявить принциповість і зможе заставити боржників заплатити тоді буду голосувати за нього а не за "обіцяльників". Настав час платити, а не можете, міняйти квартири на села там де колодязь, туалет у дворі та дрова в лісі.
Лучанка Показати IP 23 Червня 2015 13:05
Хотілося б знати, якщо гарячу воду відключили за неоплату, то чому в Привокзальному районі після профілактики включили гарячу воду не дивлячись на заборгованість. А у інших районах немає гарячої води. В їх, що заборгованість менша, чи зовсім немає? Чи погашення заборгованості стосується окремих районів? Складається таке враження, що нікому той народ не потрібний. Захотіли відключили воду гарячу, захотіли в окремих районах включили. Може на владу Луцьктепла та міста подати в суд за невиконання обовязків? Ну має ж бути якийсь результат. Не повинні ж всі потерпати, через частину боржників. Можна подумати як провчити боржників, щоб вони платили. А так легше всього, відключити всім воду, та й хай як хочуть. Хочуть гріють воду, хочуть в річці миються. Та й невже для того, щоб нагріти воду кожному лучанину, газу йде набагато менше? Щось я тут не доганяю...
Богдан Сташинский до Лучанка Показати IP 23 Червня 2015 14:02
Це не для середніх мізків - це велика політика....
Лучанкв Показати IP 23 Червня 2015 13:07
Варто зробити так щоб у тролейбусах платили працюючі пенсіонери. Безкоштовно тим хто живе на мізерну пенсію і більш немає доходів.
Анонім до Лучанкв Показати IP 23 Червня 2015 13:21
А працюючі пенсіонери одержують пенсію в 1000-це багато.А чому не платять менти і працівники податкової і інших структур, вони бідні, або воєнні і чорнобильці та всі відставники у яких пенсія 10-5 тисяч. Може хай краще платять у кого пенсії 3-5 тисяч і більше .Га? Ти ж знаєш,що у нас хто чесно працював на заводах,то одерпжують мізерію.Дай Боже тобі дожити до цієї пенсії і за 42 роки стажу,виплативши всі податки та одержувати 1000, як ці що працювали 10 років,або ні фіга не робили, а спекулювали,як це роблять зараз.Сидять по селах дома, маючи по 10 га городу, худоби по 20 голів і всього іншого, а податків не платять, а пенсію їм давай, І будуть мати ще більшу,як ми.Це справедливо?Не сплатив податків у пенсійний фонд,пенсію не давати,тоді буде правильно.Як у Канаді. Там не сплативши податків у пенсійний фонд на пенсію не розраховуй. Там від кількості років відпрацьованих залежить пенсія, а не працював зовсім і пенсії не маєш-це твої проблеми.
Лучанка Показати IP 23 Червня 2015 13:16
Це просто піпец. Хитры лучани, жирують п"ють, а за воду не платять. А нам, бо ми платимо взяли і відключяили. Гей, ви владо зовсім з глузду з"їхали, відюключайте у боржників,а ми чого повинні страждати. Саме головне,що їм спишуть борги, а ми далі будемо дурні платити а вони далі не будуть платити. Отак і живуть хитрі люди за наш рахунок.Давно пора міняти комунізм у будинках.У селі місяць за газ не заплатив,на другий приїхали і обрізали-це правильно.Отак потрібно жити,як боржники.До чого влада нас схиляє,щлб ми побили ци злісних неплатників.Де виконавча служба, заварюйте їм труби у квартирах
Соленый Показати IP 23 Червня 2015 15:28
Непревзойденный цинизм становится сутью повседневной жизни. Куда смотрит церковь? Почему не придает анафеме?
Анонім Показати IP 23 Червня 2015 16:18
Проаналізуйте платню за опалення по окремим будинкам і побачите, що одним подавали опалення у 2 рази дорожче чим іншім.У березні, квітні батареї були як кіп‘яток, все було відкрите, а вони палили. Кому потрібні таки медвежи послуги? Тільки Луцьктеплу, щоб побільше зібрати грошенят. Невже не можна виділити слюсаря, який би підкручував подачу тепла на будинки коли погода тепліша. Спалили газ, а ми бідуємо! Під суд треба таких господарників, а нам на Київський майдан!
992 Показати IP 24 Червня 2015 16:43
Думаю в Європі не практикують відключення води коли захочуть..)
Мудрий Лучанин Показати IP 25 Червня 2015 20:49
Пам'ятаю Луцьк був єдиним обласним центром де була гаряча вода у всіх районах міста (причому цілодобово), тоді як в багатьох містах навіть холодну воду подавали по годинах. Славні були часи - Луцьк щорічно займав 1 інколи 2 місце по соціальному забезпеченню в Україні. А Романюк спонукає нас до НАСИЛЬСТВА по відношенню до неплатників !!! Чому я маю це робити?! Для чого тупі оголошення з боржниками? Щоб сусіди били один одного? Цього хоче мер? Хоче вирішити проблему чужими руками? Чому начальник "Луцьктепло" такий плуг, що довів все до такого стану. Хай валить у відставку. По роботі спілкуюсь з працівниками "Луцьктепло" - з їхніх слів : БОРГИ ВІД НАСЕЛЕННЯ НЕ ПЕРЕВИЩУЮТЬ 10% І ТАК БУЛО ЗАВЖДИ. Крім того в інших містах відсоток заборгованості вищий, а воду не відключають (один з них Львів). Ще вони казали, що "Луцьктепло" роблять банкрутом, щоб купити за безцінок. Майдан назріває.
Мудрий Лучанин Показати IP 25 Червня 2015 20:59
Ну а Волинські новини як завжди - моя хата з краю. Ви журналісти ! Ви зобов'язані бути першими, розумнішими та більш раціональними ніж більшість людей. Але якщо журналіст не за покликанням, то це таке. У вас, в кращому випадку, суха статистика. Ніякого аналізу. Та ще й джерел інформації бракує: почув дзвін - не знаю чи правдивий він, але напишу новину. І це все регулярно ((((((((( На перед прохання до модерів: не редагуйте мій комент.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus