USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Щоб не було черг: хто отримає в Луцьку допомогу від ООН і куди треба йти

1 Серпня 2022 15:23
У Луцькій міській раді пояснюють, що допомогу від ООН роздадуть тим мешканцям громади, які її найбільше потребує. А приходити за нею слід лише за запрошенням від соцслужб.

Нагадаємо, Луцька громада отримала 225 тонн борошна та 75 тонн гороху в якості допомоги від ООН. Ці продукти отримають родини, які найбільше того потребують. У міськраді кажуть: щоб отримати допомогу звертатися нікуди не потрібно. Одна родина отримає 25 кілограмів муки і 10 пачок гороху.

Де роздають допомогу?

Як пояснив директор департаменту економічної політики міськради Борис Смаль, допомогу роздають працівники управління соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді на вулиці біля приміщення РАЦСу. Це відбувається у вівторок і четвер, але за винятком днів, коли погана погода. Також пакунки роздають у територіальному центрі на вулиці Данила Галицького.

Хто отримає?

Загалом визначені такі категорії громадян, які зможуть отримати допомогу:

– особи у віці 60+;

– діти з інвалідністю;

– діти-сироти/діти у прийомних домах;

– люди з інвалідністю/хронічним захворюванням;

– малозабезпечені домогосподарства з людьми старшого віку;

– домогосподарства з дітьми;

– неповні (очолювані одним із батьків) домогосподарства з дітьми;

– малозабезпечені домогосподарства з дитиною/дітьми;

– домогосподарства, очолювані людьми старшого віку.

Також отримають цю допомогу лікарні міста та громадська організація, яка займається випічкою для військових та тероборони.

Читати ще: Горох, борошно, консерви: у Луцьку видають продовольчу допомогу малозабезпеченим

Чи всі пенсіонери отримають пакунки?

У Луцькій громаді нараховується понад 50 тисяч осіб віком від 60 років. З них допомогу отримають не всі, а лише ті, хто стоїть на обліку в департаменті соцполітики і потребує соціальної допомоги.

«Серед цих людей є ті, хто мають хронічні захворювання, інвалідність. Якщо хтось не перебуває на обліку, але вважає, що їм теж треба допомога, вони можуть зареєструватися в департаменті соцполітики і стати на облік. Річ у тім, що були випадки, коли приходили люди, які отримують пенсію в розмірі 9 тисяч гривень і казали, що вони потребують допомоги», – зазначив Борис Смаль.

Чи треба займати чергу за допомогою і коли йти?

Усіх, хто має отримати допомогу, напередодні запрошують телефоном або їм надсилають смс-повідомлення з датою та часом, коли треба підійти.

«Це робиться для того, щоб уникати черг і щоб всім вистачило підвезених продуктів. Наприклад, такого-то дня нам підвезуть умовно 10 тонн борошна, тож ми запрошуємо стільки людей, щоб всім вистачило. Сьогодні лучани ставлять багато питань, цікавляться, куди піти, щоб отримати. Наголошу: нікуди не треба йти самостійно, лише за запрошенням. Інакше буде велика черга і комусь не вистачить», – пояснив Борис Смаль.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
OLENA Показати IP 1 Серпня 2022 16:08
Це лише мені здається що це як насмішок над допомогою? Скільки вже вартує той горох та скільки його їдять щоб роздавати його як перша необхідність?
Думка Показати IP 1 Серпня 2022 16:26
Україна не може продати своє зерно, а ООН ще й борошно сюди привезли. Це якась абракадабра. Виглядає, як насмішка.
К.лучанин до Думка Показати IP 1 Серпня 2022 19:27
Борошно наше, горох теж . А гроші від ООН. Продукти закуплені за гроші ООН. Поляки недавно надавали таку допомогу , закупи робили у нас. Людям начисляли певні бонуси, на ці бонуси люди брали товари .
Небайдужіа Показати IP 1 Серпня 2022 16:48
По факту дали 4 кг. гороху....
Хехе до Небайдужіа Показати IP 1 Серпня 2022 19:12
їж і готуйся пердіти
Петро до Небайдужіа Показати IP 1 Серпня 2022 21:25
Замало буде газу на опалювальний сезон. Зажали
Лучанка Показати IP 2 Серпня 2022 08:35
А як же консерви?!Собі забрали і поділили між собою "славні волонтери"!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus