USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.85 10.00

Щодня – понад 300 викликів. Робота волинської швидкої допомоги у цифрах

28 Квітня 2021 08:00
Щороку 28 квітня відзначають День працівників швидкої медичної допомоги. Це люди, які щодня рятують чиїсь життя. Від їхнього професіоналізму, знань та досвіду залежить людське здоров’я. А оперативність вимірюється хвилинами.

Читати ще: Готовність – 30 секунд: як на Волині працюють бригади екстреної медичної допомоги

Станом на 1 грудня 2020 року штатна кількість працівників Центру склала 977 осіб. Щодня вони заступають на зміну й не можуть передбачити, як мине робочий день. Їм постійно доводиться мати справу з людським болем та стражданнями. Зазвичай саме працівники швидкої допомоги першими опиняються на місці аварій, ДТП, нещасних випадків.

Як інформують у КП «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Волинської обласної ради, за минулий рік бригади екстреної медичної допомоги здійснили 129 077 виїздів. Це в середньому 10 756 виїздів на місяць, або ж 353-354 виїзди на день.
До слова, торік підприємство отримало 16 нових санітарних автомобілів на базі Citroen Jumper та Peugeot Boxer. Усього зараз тут працює 96 санітарних автомобілів, з них за 2020 рік було отримано 16 нових.
Працівники закладу з квітня приймали виклики і виїжджали до хворих з підозрою на інфікування коронавірусом. У половини пацієнтів, до яких приїжджали медики, було підтверджено COVID-19 (у 4 045 випадках з 8 067 виїздів).

Але хворіють волиняни не лише на коронавірус. Доводилося медикам виїжджати на ДТП, до травмованих волинян, до хронічно хворих, транспортувати породіль.
Не варто забувати, що на першому місці за причинами смертності в Україні загалом і на Волині зокрема – хвороби серцево-судинної системи і системи кровообігу. Тож у Центральній оперативній диспетчерській розташований телеметричний пост, де працюють лікарі з медицини невідкладних станів та кардіологи, які надають консультації керівникам виїзних бригад екстреної медичної допомоги з приводу електрокардіограм та тактики дій при гострому інфаркті міокарда, гострому коронарному синдромі, при різних видах порушення ритму, які надсилають на комп’ютер.
У 2020 році до телеметричного посту надійшло 42 852 електрокардіограми. Завдяки такій злагодженій роботі за 12 місяців 2020 року було виявлено 664 гострі коронарні синдроми.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus