USD 39.70 39.94
  • USD 39.70 39.94
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Іноземні інструктори влаштували в Луцьку курс екстреної медичної допомоги

11 Серпня 2017 15:59
Парамедики із усієї Волині долучилися до навчань із екстреної медичної допомоги. Вони моделювали ситуації надання допомоги потерпілим при різноманітних ДТП, падіннях із висоти, політравмах, опіках і вогнепальних пораненнях.

Навчальний курс стартував ще 7 серпня і тривав до 10 числа. А вже сьогодні, 11 серпня, розпочалися теоретичні та практичні заліки.

Як розповів завідувач Ківерцівського відділення обласного центру екстреної медичної допомоги Анатолій Каленюк, у курсах беруть участь 20 медиків із різних куточків Волинської області, які вчаться надавати екстрену медичну допомогу за надзвичайних ситуацій при різних травмах. Усі вони після закінчення навчань отримають сертифікати та дипломи.

«На наступному тижні планується ще один такий курс, у якому також братимуть участь 20 людей із усієї області. Для чого це робиться? Щоб потім ці люди понесли отримані знання у свій район. Власне, якщо це в нас запрацює, то збільшиться кількість врятованих життів», – відзначив Анатолій Каленюк.
Він поділився, що ідея організувати такі навчання виникла під час неодноразових змагань із екстреної медичної допомоги. Це, наприклад, Кременецькі та Слобожанські медичні ралі, Сумські, де волинська команда виборола третє місце.

Саме учасники цих змагань і провели курси для волинських медиків. Це президент Асоціації парамедиків Литви Рітіс Малашаускас, військовий інструктор із Литви Томаш Гуршкаш та дитячий хірург із Одеси Олександр Осадчий.
«Власне, із цими хлопцями ми познайомилися на змаганнях. Домовилися про співпрацю, назбирали людей… Тут немає нічого складного, але такі навчання потрібно проводити. У планах – на волинській базі підготувати своїх інструкторів, які би могли проводити курси не тільки для медиків, адже такі навчання потрібні всім. У нас, на жаль, люди не знають, як правильно надати елементарну домедичну допомогу. Це важливо, передусім, для вчителів, вихователів, працівників, які постійно мають контакт із великою кількістю людей», – зазначив Анатолій Каленюк.
Президент Асоціації парамедиків Литви Рітіс Малашаускас, своєю чергою, додав, що у навчаннях було зроблено акцент на простий алгоритм, який «повинні знати працівники швидкої допомоги, щоби все зробити швидко і так, як потрібно».
«Будь-який обмін досвідом корисний. Перш за все, це удосконалення того, що ти знаєш, також дещо вдалося почерпнути нове. Надіємося, що такі курси відбуватимуться і в майбутньому, зокрема в гінекологічній, реанімаційній та педіатричній практиці. Це те, що найчастіше потрібно в нашій роботі», – підкреслила учасниця курсів, фельдшер Луцького міського відділення ЕМД № 1 Ірина Кратік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus