USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Швейцарський виробник шоколаду потрапив до списку спонсорів війни в Україні

18 Січня 2024 17:51
Швейцарський виробник шоколаду Barry Callebaut потрапив до списку спонсорів війни в Україні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Національного агенства запобігання корупції.

Компанія Barry Callebaut працює в Росії понад 15 років, має на території РФ 3 фабрики:

поблизу міста Чехова (Московська область),

м. Касимів (Рязанська область),

м. Калінінград.

Читати ще: Україна внесла виробника морепродуктів Vici до списку спонсорів війни

У Москві в бізнес-центрі Alcon розташовується Академія Шоколаду Barry Callebaut (друга за розмірами у компанії).

Діяльність в Росії під час війни

Невдовзі після початку повномасштабного вторгнення у компанії заявили про постачання в Росію товарів первинної необхідності: «шоколад є частиною щоденного раціону багатьох».

Натомість, за даними НАЗК, зазначене твердження є маніпулятивним, оскільки відповідно до законодавства країни-агресора ані шоколад, ані какаовмісні продукти харчування не належать до продовольчих товарів першої необхідності.

Читати ще: Австрія схвалила санкції проти РФ після виключення Україною Raiffeisen Bank зі списку спонсорів війни

Водночас виконавчий директор компанії Пітер Бун заявив, що військова операція в Україні була розпочата російським урядом, а не російським народом.

«Це різниця, яку ми пам’ятали, ухвалюючи ці важкі рішення. Крім того, ми є компанією, яка підтримуватиме своїх клієнтів. Нам не здається правильним усунутись від наших клієнтів та залишати їх без продукції споживачів, які не просили про цю військову операцію», – наголосив Бун.

На сьогодні Barry Callebaut продовжує бути активним учасником імпортно-експортних операцій, зокрема, у 2023 році на ринок Росії було імпортовано товарів на суму понад 94 млн доларів, що більш ніж у 3 рази перевищує показники 2022 року, у якому імпорт до РФ склав 29 млн доларів. Серед імпортованих товарів – кондитерські вироби, сухі суміші, какао, какао-масло, пальмова олія, жир з Бельгії, Швейцарії, Естонії, Нідерландів, Німеччини, Італії, Індії, Іспанії.

Таким чином, Barry Callebaut продовжує активно підтримувати економіку Росії і, відповідно, спонсорувати агресію проти України, спроб засудити наступ РФ на Україну від керівництва компанії не було.

Спонсори війни

НАЗК є органом, який перевіряє приватні компанії на доброчесність, зокрема, і стосовно того, чи спонсорують вони війну проти України. Так, під час повномасштабного вторгнення РФ був створений перелік «Міжнародні спонсори війни».

До нього потрапили компанії, які не вийшли з російського ринку, ведуть бізнес та сплачують податки в РФ, чим фінансують війну.

Так, до списку спонсорів війни потрапила відома у всьому світі корпорація Nestle. Вона є одним з найбільших виробників продуктів харчування у світі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Патрiот Показати IP 18 Січня 2024 17:57
Пук у таз з водою щоб бульки пiшли.на вас вже нiхто уваги не звертае
??? Показати IP 18 Січня 2024 18:03
Можна запитати, і як це на них вплине?
ПТН ХЛО до ??? Показати IP 18 Січня 2024 20:27
Через цей статус спонсора війни їхні фабрики в росії перетворюються на законні військові цілі в значить незабаром до них прилетить бавовнятко!
!! до ПТН ХЛО Показати IP 18 Січня 2024 22:28
можу закластись що не прилетять
Патрiот до ПТН ХЛО Показати IP 18 Січня 2024 22:48
Ахаха прилетить,прилетить.
Axxa до ПТН ХЛО Показати IP 19 Січня 2024 16:13
В газову трубу що по території України скільки разів прилітало? Ахха
Тобі, тобі дурню до ПТН ХЛО Показати IP 20 Січня 2024 11:12
Дурню, йди трубу газову російську що по території України йде хоча б ломом покоцай а то війна вже ого-го скільки йде а газ все йде на захід.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus