USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

«Сім струн, сім кольорів… Лесина веселка»: у ВНУ презентували виставку студентських робіт

23 Лютого 2024 18:06
У Волинському національному університеті Лесі Українки презентували виставку художніх робіт студентів кафедри образотворчого мистецтва «Сім струн, сім кольорів… Лесина веселка». Захід відбувся 21 лютого у головному корпусі закладу.

Про це повідомили на сайті вишу.

Виставку було присвячено 153-й річниці від дня народження Лесі Українки та Дню університету. На початку заходу присутні заспівали Гімн України та вшанували загиблих Героїв.

«У нас тривають Лесині дні, День університету, коли ми вшановуємо нашу патронесу і долучаємося до її творчої спадщини. Цей рік ще й ювілейний від дати народження Олени Пчілки, – зауважив ректор Анатолій Цьось у вступному слові й підкреслив, що в університеті низкою ініціатив вшановують і матір Лесі Українки. – Щодо виставки, то я вражений талантом наших представників факультету культури і мистецтв. Прекрасні роботи, теплі кольори, які дарують позитивні емоції, що так потрібні у наш час».
Читати ще: У ВНУ презентували виставку, присвячену Олені Пчілці

Згодом до вітального слова запросили декана факультету культури і мистецтв Віталія Охманюка, який зауважив, що Леся Українка була дуже багатогранною у свої творчості. Він підкреслив, що, зокрема, патронеса університету написала низку пісень. Декан факультету подякував усім кафедрам, викладачам і студентам, які долучилися до організації заходу.
Завідувачка кафедри образотворчого мистецтва Тетяна Прокопович розповіла, що Леся Українка також любила малювати, однак здоров’я не дозволяло їй це робити.
«Студенти нашої кафедри використовують у своїх роботах твори й образи Лесі Українки, її постать. У цій виставці представлено семестрові та дипломні роботи наших здобувачів. Це сучасне бачення Лесі Українки», – заявила Тетяна Прокопович.

Читати ще: У ВНУ імені Лесі Українки показали оновлений медичний факультет

Під час заходу Анастасія Гордієнко й Іванна Буцук презентували музичні композиції. Фінальним акордом дійства стало театрально-художнє представлення (перформанс) творчих робіт студентів кафедри хореографії та дизайну «Стежинами Лесиної містерії». Автори проекту – заслужений діяч мистецтв України, доцент кафедри хореографії Володимир Замлинний, асистент кафедри хореографії Максим Кутузов і доцент кафедри дизайну Марія Назарчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus