USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Сміттєзвалище, за яке прокуратура «взялась» за міськраду, ховають під снігом. ФОТО

7 Лютого 2013 12:31
Сміттєзвалище на вулиці Говорова в Луцьку, за яке прокуратура «взялась» за міськраду, досі не ліквідували. Більше того, туди вивозять сніг і сміття після прибирання вулиць.

Попри численні скарги мешканців цієї вулиці, величезні купи сміття продовжують «красуватися» поряд з житловими будинками.


61-річна пані Тамара, яка проживає на вулиці Говорова з 1972 року, каже, що смітник існує, відтоді як вона тут оселилась: «Сміливо можна сказати, що мої діти та внуки виросли на смітнику. Це місце остаточно занедбали з тих пір, як змінився власник Луцького цегельного заводу. Раніше, хоча б деколи сміття вивозили, а тепер кажуть, що це не їхня територія. Нікому немає діла до того, що наші діти граються на смітнику».

За словами жінки, щовесни до звалища тягнуться вервечки вантажних машин, які звозять побутові відходи з усього міста. Вночі звідти чути, як б’ються пляшки. Через те, що на смітнику часто горять шини, мешканці сусідніх будинків хвилюються, щоб вогонь не перекинувся на їхні оселі.

Величезного дискомфорту людям додає ще й водойма, що знаходиться поруч. «Ця каналізація просто жахлива! Як тільки настає потепління, навколо стоїть нестерпний сморід. Сміття гниє і розкладається. Усю гидоту вітер розносить по дворах. Постійно доводиться його збирати. Раніше сміття вивозилося один раз на рік, але тепер я взагалі не пригадую, коли його прибирали» - розповіла пані Тамара.


Жінка каже, що тепер величезні купи сміття періодично засипають снігом зібраним під час прибирання вулиць міста: «Ми помітили, що деколи сюди завозять сніг. Декілька днів назад тут їздив тут грейдер і той сніг розгортав. Коли теплішає, на смітнику з’являються безхатченки. Ви ж самі розумієте, де є сміття, там і вони. У них своя ієрархія, кожен має свою ділянку. А собак, мабуть, більше ніж людей. Ввечері страшно пройти, тому що немає освітлення. Літом великий світловий день, а зимою страшно. Нас лякають не лише собаки, а й можливість потрапити у темряві в яму. Перед виборами усі обіцяли ми вам зробимо, лише проголосуйте. Ми проголосували, але ніхто й не поворухнувся».


Місцеві жителі наголошують, що побутові відходи з власних осель на звалище не вивозять. Мовляв, можливо і є недисципліновані, які можуть це зробити, але більшість користується послугами спеціальної машини для збору сміття, яка їздить двічі вулицею на тиждень.

Мешканці вулиці Говорова кажуть, що з проханням ліквідувати несанкціоноване сміттєзвалище неодноразово зверталися у виконавчий комітет Луцької міської ради та інші органи влади. Але проблему подолати поки не вдалося.

З мешканцями розмовляла Вікторія Семенюк



















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Лучанин Показати IP 7 Лютого 2013 12:40
Цікаво чи це комунальники самі створили дане смітєзвалище, а не мешканці сусідніх біля смітника людей
Лучанка Показати IP 7 Лютого 2013 13:30
Невже не можна прибрати звалище і поставити на тому місці великі контейнери для сміття ! Не всі люди є дома коли їздить машина для збору сміття!!!
Царь Показати IP 7 Лютого 2013 13:40
Романюк, продавай "Буратіно", та за ті кошти прибери сміттєзвалише
222 Показати IP 7 Лютого 2013 15:26
всем комунальщикам дать ордена.
цікавий.... Показати IP 7 Лютого 2013 20:44
неподалік звалище є ліньовка... коли там не їду завжди туди гарненько насосиком перекачують вигрібні ями з ближніх домів...
Рома Показати IP 8 Лютого 2013 19:03
"Перед виборами усі обіцяли ми вам зробимо, лише проголосуйте. Ми проголосували, але ніхто й не поворухнувся" Пічаль...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus