USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Спростували фейк, що винищувач збив «Боїнг 777»

15 Листопада 2014 15:27
Блогери спростували фейк Кремля про реактивний винищувач, що нібито переслідував малайзійський "Боїнг", який було збито в липні над Донбасом.

Про це у своєму Фейсбуці написав російський блогер Ілля Варламов, передає Еспресо.TV.

"Перший канал" представив глядачам нібито знімки з супутника, на яких імовірно видно, як винищувач збиває літак. При детальному розгляді з'ясувалося, що це дуже грубо зліплена в фотошопі фальшивка, розкопана редакторами першого каналу на форумі, де обговорюють змови",- пише Варламов.

Далі він наводить приклади, що конкретно не так у цьому "доказі".

- Знімок був зроблений з гугл-карт в 2012 році, от тільки одна з склейок:


- На фотографії імовірно СУ-27, але ніяк не МіГ, про який говорять у репортажі.


- Розміри винищувача викликають великі сумніви.

- На знімку показано місце в 50 кілометрів від місця аварії


- Час, вказаний на знімку, не збігається з часом, коли збили літак (його збили близько UTC 13:21). На знімку з таким часом повинні була бути ніч.


"Ось тут оновлюю пост і цю історію - http://zyalt.livejournal.com/1203282.html",- написав Варламов.

"Це тільки один з епізодів інформаційної війни. Тримайте свій мозок в чистоті, не дивіться телевізор"- порекомендував блогер.

Більш того, опозиційний політик Олексій Навальний з'ясував, що експерт з репортажу "Першого каналу" (Іван Андрієвський) не є ніяким інженером і не отримував технічної освіти.

"Провал сьогоднішньої "сенсації від Михайла Леонтьєва", звичайно, абсолютно феєричний. Незрозуміло навіть, чи то алконавт Леонтьєв переконав "Перший канал" у тому, що це правда і вони таке випустили в ефір, чи то їм настільки все одно, що показують будь-яку нісенітницю, не звертаючи уваги на те, що її викривають буквально протягом 30 хвилин",- написав Навальний.

Зі слів політика, його "Дуже-дуже-дуже сильно бентежить, що герой передачі Леонтьєва - наш віце-президент всіх інженерів - кандидат економічних наук"


"Що стосується "Союзу російських інженерів" в цілому, то ніякої наукової / інженерної діяльності у голови цієї огранізації Миколи Карякіна не значиться",- зауважив Навальний.

Вконтакт і Фейсбук Андрієвського дуже чітко демонструє його "неупередженість" в питаннях, які він взявся коментувати, виступаючи там "експертом".


Нагадаємо, вчора, напередодні Саміту G-20, на "Першому каналі", россійського телебачення продемонстрували нібито знімки "іноземного супутника-шпигуна", на яких зображено пуск ракети "повітря-повітря" по пасажирському літаку - передбачувано малайзійському "Боїнг-777".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Дончанин Показати IP 15 Листопада 2014 15:30
коментар було видалено
Анонім Показати IP 15 Листопада 2014 15:37
коментар було видалено
Анонім Показати IP 15 Листопада 2014 16:06
Любопытная деталь. Данный вброс информации (достоверность которой могут проверить только эксперты) на официальном российском канале был выполнен перед очередным выступлением Путина перед международной публикой. Если кто считает, что это случайно, то он является наивным человеком.
титушко Показати IP 15 Листопада 2014 16:13
 Ничего что американцы и англичане часто как раз записывают время не в 24-часовом формате, а в 12-часовом? В такой записи 13:00 будет выглядеть, как 1:00 p.m. И очень часто они опускают p.m. говоря о дневных/вечерних часах, к ночным/утренним же прибавляют a.m. Так что получается? Если время маркировано американцами, то UTC 1:19:47 является ДНЕМ и феноменально точно попадает в приблизительное инетрвал времени, когда произошла катастрофа На снимке изображен момент пуска ракеты! Как вы думаете способен самолет, летящий со скоростью 700 км/ч с высоты около 9 км упасть в 50 км от места нападения?
титушко Показати IP 15 Листопада 2014 16:15
коментар було видалено
Т.С. до титушко Показати IP 15 Листопада 2014 18:53
http://obozrevatel.com/abroad/87316-rossijskij-oppozitsioner-vyilozhil-dokazatelstva-prichastnosti-rf-k-gibeli-boeing-777.htm
Знову? Показати IP 16 Листопада 2014 03:19
Знімки то підробити можна запросто, а як бути з тим що вогонь вівся зліва знизу через крило по кабіні пілотів? Це теж доведено і БУКа-бяка на таке ще не спроможна, хіба що в неї вживили штучний інтелект. Окрім того та сама "БяКа" накриває ціль зовсім з іншого положення. І знову шарманку завели спочатку.
лучанин Показати IP 16 Листопада 2014 08:50
Из московского КрЫмля Сильно тянет серою... Православная земля Обосралась с верою. Вместо веры во Христа - "Тоже нам - мессия!"- Славит лысого хлыста Мутная Россия. И вопит -"Крымнаш!"- крестясь, Бья козлу поклоны, Поместив в иконостас Хрюкало Мамоны. Опогоненный Гундяй, Исходя елеем, Лобызает, негодяй, Дьявола в ливрее... А чумной народ орет: "Эх, повоевать бы!" И навряд ли он поймет, Что хмельную брагу пьет - На бесовской "свадьбе".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus