USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Тхеквондисти у Луцьку змагаються за медалі

30 Квітня 2018 11:58
Відкритий чемпіонат Луцька та відкритий чемпіонат Волинської області з тхеквондо-ВТФ серед юнаків, юніорів, молоді та дорослих відбувається у СК «Адреналін Сіті» в Луцьку.

Керівник Луцької міської Федерації тхеквондо-ВТФ, керівник волинського обласного осередку тхеквондо-ВТФ в Україні Ярослав Мицюк розповідає, що за першість змагаються 165 спортменів.

«У змаганнях беруть участь діти, зокрема, дуже маленькі дітки 2013-2014 років народження, які ще виховуються у дошкільних навчальних закладах. Для них це будуть перші поєдинки. Ці змагання важливі для спортсменів-початківців, адже дають можливість проявити себе, отримати новий досвід та мотивуватися для подальшого самовдосконалення. Зауважу, що під час сутичок діти мають спеціальне обладнання: електронні шоломи з масками, шкарпетки та жилети, що їх повністю захищає від неприємних ситуацій», - розповів Ярослав Мицюк. Та додав, що в області тхеквондо офіційно культивується з 2008 року і на сьогодні він є вже в усіх містах Волині.


Для 8-річного Михайла з Луцька ці змагання вже другі, однак юний спортсмен хвилюється і досі.

«Я тренуюся вже декілька місяців, мене сюди привела мама. Вона мені нічого не казала – взяла, завела та записала на гурток, я про це нічого не знав. Але не жалію, бо подобається займатися. Нас вчать захищатися, а ще тут знайшов нових друзів. Перед змаганнями трішки хвилююся», - каже Михайло.

Його тренер Тарас Пархомук зауважує, що тхеквондо стає все популярнішим.

«Раніше я сам тренувався, а тепер ось уже третій рік поспіль вчу дітей. Сьогодні я привів на змагання 12 спортсменів. І мені приємно, що цей вид спорту так активно розвивається, бо коли я тренувався, то про тхеквондо мало хто знав», - розповів Тарас Пархомук.

Зауважимо, що участь у змаганнях беруть 15 команд із Луцька, Нововолинська, міст Червоноград та Львів, з Рівного, Івана-Франківська.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus