USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку – чемпіонат області з робо-сумо. Фото

21 Грудня 2023 17:46
В обласному центрі Волині вдруге відбувся турнір з робототехніки ROBO-SUMO VOLYN 2023. Понад п’ятдесят учасників з усієї області змагалися, чий же робот найсильніший. Якщо в одній з категорій вони могли вплинути на результат, керуючи своїм роботом, то в іншій категорії, де робот автономний, перемагав найкращий виріб.

Турнір організувала Волинська обласна Мала академія наук спільно з Луцьким національним технічним університетом за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Суть змагань полягає в тому, що учасникам потрібно підготувати робота, здатного найбільш ефективно виштовхувати робота-противника за межі поля у визначений проміжок часу.
Директорка Волинської обласної Малої академії наук Тетяна Михайлюк розповіла, що чемпіонат з робототехніки ROBO-SUMO VOLYN 2023 організовують другий рік поспіль.

«Торік ми започаткували чемпіонат з робототехніки. Тоді в турнірі взяли участь 40 учасників, цього року – 58. Сьогодні вперше у турнірі були школярі з Торчина, Ковеля. Традиційно приїхали учасники з Нововолинська, Володимира та Луцька. Такі змагання не є дешевими, однак географія учасників розширюється. Люди беруть участь у грантах, самі купують роботів», – зауважила Тетяна Михайлюк.
Відзначимо, що змагання відбувалися у двох категоріях: автономні роботи та дистанційно-керовані роботи. У першій категорії учасники самі складають роботів, програмують їх саме на сумо. А ось у другій самостійно керують своїми роботами за допомогою смартфонів.
Представниця Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Світлана Мілінчук зауважила, що Фонд всіляко долучається та підтримує заходи, які організовує Мала академія наук.

Читати ще: Юні луцькі природознавці отримали мікроскоп для досліджень. Фото

«Мала академія наук є нашим надійним партнером. Ми постійно підтримуємо заходи, в яких беруть участь юні науковці, даруючи їм подарунки і таким чином мотивуючи до розвитку. Такі турніри сприяють розвитку дітей та освітнього процесу. Інтелектуальна молодь – це майбутнє України», – сказала Світлана Мілінчук.
У категорії «Дистанційно-керовані роботи» переміг учень восьмого класу Нововолинського наукового ліцею Волинської обласної ради Адріан Макарчук. А в категорії «Автономні роботи» перемогу здобув п’ятикласник Андрій Шкарлатюк з Ківерцівського ліцею №3.
Усі учасники та переможці турніру отримали солодкі подарунки від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus