USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

У Луцьку організували інклюзивну футбольну секцію для дітей

13 Вересня 2023 20:06
Проєкт «Інклюзивні футбольні секції» Української асоціації футболу реалізується у Луцьку на базі Луцького навчально-реабілітаційного центру.

Організували заняття для дітей координатор проєкту від Асоціації футболу Волині Василь Кохановський та тренер проєкту Ілля Пустовіт, який пройшов спеціальне навчання, інформує пресслужба УАФ.

«У моїй секції займається 12 дітей з інвалідністю. Любов до футболу об’єднує і дівчаток, і хлопчиків, які навчаються, незважаючи на різні нозології.

На заняттях учасники покращують свою фізичну форму під час пробіжки та розминки. Цікаві футбольні естафети розвивають координацію рухів, спритність, командний дух та витривалість.

У цій секції на постійній основі з 2023 року займається Дмитро Шадловський, який, окрім наших занять, почав відвідувати ФК «Адреналін», де бере участь у змаганнях міського та обласного значення. Також Дмитро долучався до змагань «Шкіряний м’яч», які проводив Луцький міський центр «Спорт для всіх».

Діти із радістю та захопленням навчаються грі у футбол та з великим азартом змагаються між собою. Заняття футболом допомагають їм краще мислити, розвиватися, соціалізуватися», – зазначає тренер.
Читати ще: Близько 500 учасників з 26 громад Волині: у Володимирі провели спортивний фестиваль. ФОТО

Цим проєктом у межах Хартії масового футболу УЄФА прагнуть:

– поліпшити психоемоційний та фізичний стан дітей через залучення їх до фізичних активностей та соціалізацію;

– змінити ставлення українського суспільства до людей з інвалідністю;

– надати доступ до інклюзивних занять спортом;

– розкрити дитячий потенціал;

– об’єднати дітей і дорослих, незалежно від особливостей фізичного й психічного розвитку.

Читати ще: Футболісти збірної України долучилися до благодійної ініціативи волинських волонтерів

Інклюзивні футбольні секції, до яких залюбки записуються діти з особливими освітніми потребами, відкриваються у 21-й громаді в Україні. Секції забезпечені дитячою футбольною формою, м’ячами та необхідним спортивним інвентарем.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus