USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку реабілітовуватимуть ув’язнених – новий пілотний проект

6 Липня 2017 18:59
В обласному центрі започатковує роботу Луцький міськрайонний відділ із питань пробації.

Під час презентації проекту сьогодні, 6-го липня, у ЦНАПі розповіли, що Луцьк – одне з чотирьох пілотних міст, де займатимуться реабілітацією ув’язнених.

Суть проекту пояснив заступник начальник Управління - начальник відділу альтернативних покарань та пробаційного нагляду Управління організації діяльності пробації Департаменту пробації Міністерства юстиції України Віктор Васюк.

«Раніше було так: був правопорушник, на якого покладали певні обов’язки судом. Натомість, пробація передбачає низку соціально-виховних функцій не лише для виконання покарання, але й для реабілітації цієї людини і запобігання вчиненню повторного правопорушення. Як на мене, виправлення людини не в місці позбавлення волі, а в суспільстві - в рази ефективніше, окрім того - в рази дешевше. Зауважу, що сьогодні в Україні є 72 тисячі таких засуджених, які проходять пробацію», - розповів Віктор Васюк.

Відповідно, в Луцьку створять повноцінну систему відбування покарань без позбавлення волі для людей, які умовно засуджені. А це передбачає створення спеціалізованого Центру пробації для осіб, що знаходяться в конфлікті з законом.

Строк перебування на обліку пробації таких осіб складає від 1 до 3 років, що дає можливість проводити комплексну соціально-виховну роботу. Термін реалізації пілотного проекту: червень 2017 - вересень 2018 року.

Серед переваг пробації, експерти на круглому столі відзначили такі:

- особа, яка вчинила правопорушення, має можливість змінитися без ізоляції від суспільства, що є підтримкою на шляху до змін;

- збереження сімейних стосунків та зв'язків у громаді;

- збереження роботи та житла;

- убезпечення громади від вчинення повторних злочинів.

Учасники круглого столу інформували, що на Волині загалом є 1900 осіб, які умовно засуджені, з них біля 600 осіб в Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus