USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Мінсоці хочуть монетизувати пільги на проїзд для українців

29 Березня 2021 08:59
Міністерство соціальної політики планує монетизувати пільги на проїзд для українців. Відповідний механізм пропонується запровадити місцевій владі.

Про це в інтерв’ю РБК-Україна розповіла міністр соцполітики Марина Лазебна.

За її словами, міністерство розробило законопроект, який передбачає, що місцева влада своїми рішеннями визначить форми надання пільг на проїзд, у тому числі в монетизованому вигляді.

«Необхідно спонукати місцеві влади впроваджувати засоби обліку фактично наданих пільг», – каже Лазебна.

При цьому міністр зазначила, що цей процес поки що йде важко.

«Але ми запропонуємо механізми, як монетизувати пільги на проїзд, хочемо дати громадам алгоритм, як це зробити. Є 2,4 мільйона осіб, які мають пільговий проїзд згідно із законодавством. Ми за те, щоб ці пільги залишалися», – заявила вона.

Мінсоцполітики вважають необхідним домовлятися з цього питання з головами громад.

«Ми працюємо з Асоціацією міст України, вони підтримують такий порядок денний, але все одно питання поки йде важко», – додала Лазебна.

Кабмін підготував новий порядок монетизації пільгового проїзду. Пільги по оплаті проїзду всіма видами транспорту загального користування на міських та приміських маршрутах хочуть надавати в готівковій формі в разі прийняття такого рішення місцевими органами влади.

Відзначимо, в середньому за 2020 рік проїзд у міському транспорті подорожчав майже на 8% – з 5,1 до 5,5 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 29 Березня 2021 14:54
"Пільги по оплаті проїзду всіма видами транспорту загального користування на міських та приміських маршрутах хочуть надавати в готівковій формі в разі прийняття такого рішення місцевими органами влади". а статті 21, 22 Конституції України ви читали ?. права людини є однаковими, встановлюються законами і не повинні залежати від місцевих рад .При прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод. Готівкова форма пільг у будь-якому випадку обмежить існуючі права, тому що розрахувати реальні потреби кожного пільговика апріорі неможливо

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus