USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.63 39.90
  • PLN 9.70 9.86

У судді Вищого адмінсуду знайшли понад 2,7 млн грн

30 Серпня 2017 14:33
Галицький райсуд Львова заарештував у судді Вищого адмінсуду Олега Голяшкіна майже $100 тисяч, понад 5 тис. євро та 430 фунтів стерлінгів.

Відповідне рішення 19 серпня ухвалила суддя Наталія Зубачик, передає «Слово і Діло».

Як йшлося у клопотанні детективів, під час обшуків у кабінеті Голяшкіна була виявлена тисяча доларів, про яку суддя не знав. За словами Голяшкіна, гроші йому не належать.

Також НАБУ провело обшуки в двох квартирах матері судді, які, за інформацією детективів, об'єднані між собою.

В результаті були вилучені 98 659 доларів, 5225 євро та 430 фунтів стерлінгів.

У клопотанні йдеться, що Голяшкін «не зміг підтвердити та пояснити законність набуття частини грошових коштів, окрім задекларованих, інших ще понад 37 тисяч доларів. Стверджує, що вказані грошові кошти належать особі №4 (мати судді Віра Голяшкіна). Вони мають значення для кримінального провадження, можуть бути використані як доказ, зокрема частина з них відповідає коштам, вказаних у його декларації».

Вислухавши доводи детектива, суддя задовольнила прохання правоохоронців і заарештувала вилучені гроші.

За інформацією Bihus.info, мати судді ВАСУ в 2013-2014 роках купила в одному будинку дві квартири в Печерському районі на вулиці Лаврській, після чого між ними був пробитий прохід.

В електронній декларації за 2015 рік Голяшкін не вказав інформацію про те, що він користується хоча б однією з квартир своєї матері, в 2016-му – з'явилася інформація про користування однією квартирою площею 70,9 квадратних метра.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus