USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У трьох закладах професійної освіти Волині оновлять майстерні

20 Березня 2024 06:46
Міністерство освіти і науки України визначило перші 72 профтехи, де навчатимуть професій для відбудови країни, три з них – волинські.

Про це повідомляє Волинська ОДА.

Зокрема, навчальні заклади області отримають 26,1 млн гривень державних коштів на оновлення приміщень у межах проєкту «#100 майстерень».

Відповідні кошти отримає Володимир-Волинський центр професійної освіти, Луцьке вище професійне училище, Луцьке вище професійне училище будівництва та архітектури.

«Уже наприкінці весни у закладах розпочнуть масштабні оновлення приміщень, а в наступному навчальному році в них зможуть здобувати освіту всі охочі. До фінансування на ремонт майстерень, окрім державних коштів профтехи залучатимуть й кошти партнерів», – зазначив очільник області Юрій Погуляйко.

Читати ще: У Луцьку студенти та викладачі центру профтехосвіти шиють флісові костюми для військових

Нагадаємо, метою проєкту «#100 майстерень» є оновлення майстерень закладів професійної освіти, які допоможуть учням ефективно і якісно навчатися найбільш потрібних професій для країни.

Вигляд майбутніх майстерень розробить МОН спільно з урбан-бюро «BigCityLab». Це дасть змогу зробити приміщення інноваційними, технологічними та зручними для навчання. Також спільно з дизайн-бюро «Spiilkа» МОН оновить дизайн сайтів профтехів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 20 Березня 2024 07:04
Все, що в нас можуть змінити в освіті - це зробити ремонт приміщення. От зробили євроремонт і ми кращі!
Антикорупція Показати IP 20 Березня 2024 09:54
В ЛВПУ гроші запланували на майстерню верстатників . Але хто буде навчати учнів на новому обладнанні:- дві 70 - річні майстрині і один трішки молодший майстер -? //// І щось не віриться, що майже 13 мільйонів будуть вкладені в майстерню....
Майстерня Показати IP 20 Березня 2024 16:16
Для успішного освоєння таких коштів потрібно якнайшвидше продовжити контракт директору Романюку. Чоловік вже мав справу не з одним мільйоном. А тут така сума …. Осколки комунізму, які ще сидять на впливових посадах міста і області, зроблять свою справу: - фінансових перевірок як не було так і не буде…. Віддали б краще ті кошти на ЗСУ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus