USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

У вершковому маслі знайшли рослинний жир

16 Грудня 2011 12:34
Метрологи перевірили харчову продукцію на відповідність вимогам чинних нормативних документів.

Про це повідомляє прес-служба ДП «Волиньстандартметрологія»

Протягом 15 днів грудня фахівці випробувального центру ДП «Волиньстандартметрологія» провели випробування 89 зразків харчової продукції, виготовленої на Волині та в інших регіонах України.

У результаті лабораторних досліджень вони виявили, що 4 зразки не відповідали вимогам.

Зокрема у какао фахівці виявили завищену масову частку золи, у курячому м’ясі механічної обвалки – завищений розмір кісткових включень, у згущеному молоці та вершковому маслі – рослинний жир.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Знавець Показати IP 16 Грудня 2011 12:48
Пишіть грамотно! Метрологи не перевіряють продукцію, а повіряють засоби вимірювальної техніки
Spaceman Показати IP 16 Грудня 2011 12:57
В тексті напевно описка, правильно буде "4 зразки з 89 відповідали вимогам."
Лучанка до Spaceman Показати IP 16 Грудня 2011 14:46
То точно, а не у 4 порушення тільки...,якби так було,то ми б ще "здоровим" харчувалися!!! А Вам не надоїло?Мені особисто надоїло...оце все, на с-ки,що я не знаю, на с-ки все те саме,що аж смішно,люди наші нічого не бояться,відчувають себе як "коти в маслі", Боже,Боже... ну нічого на все свій час і на них так само!Хай но хай і їм "вохдасться"!!!
I win Показати IP 16 Грудня 2011 14:29
Дибільна привичка не називати назву продуктів. Дякую журналістам-"правдолюбам" за те що маю можливість в там-тамі пограти в лотарею з маслом... Раніше залюбки читав ВН. Зараз також читаю тільки по привичці, та з надією! НЕ РЕСПЕКТ!
не вживаю масло і ковбасу Показати IP 16 Грудня 2011 17:01
Тут ніхто нікого не здивував. У нас давно виробляється масло, в якому нічого не має від тваринного масла - олія, маргарин і шведський наповнювач-фарбник-ароматизатор. А сучасні технології дозволяють випускати ковбаси без... мяса. Збивається мясний екстракт (те, після чого миють посуд, де було мясо), і на виході - тверда дієтична ковбаса з ... індюшатини. ГОСТів в Україні не існує з 1991 року, де було ясно написано, що в ковбасу "Московську" має входити 70% яловичини жилованої вищого сорту, 25% шпига і решту - смакові наповнювачі. Дивіться, аби в дитячих сардельках ви не зустріли шерсті пацюка чи жмут неперемеленого туалетного паперу, а все решту обійдеться. Приємного вам апетиту!
вживаю лише натуральні продукти Показати IP 16 Грудня 2011 17:14
Доповнення. Сучасні технології ковбасовоздєліванія ще дозволяють в екстракт добавити польський напівфабрикат: перемелені копита, шкіра тварини, вимя, ухо-горло-нос-сіську-піську-хвост і на виході - сервелат.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus