USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Усі центри первинної медичної допомоги в Луцьку хочуть об’єднати

23 Квітня 2021 13:09
Луцькі центри первинної медичної допомоги в рамках реформування закладів охорони здоров’я зможуть увійти до складу майбутнього Медичного об’єднання Луцької міської територіальної громади.

Про це стало відомо під час засідання комісії міськради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови.

Депутати розглянули проєкт рішення Про реорганізацію комунальних підприємств охорони здоров’я Луцької міської територіальної громади (центрів первинної медичної допомоги).

Передбачено реорганізацію чотирьох центрів первинної медичної допомоги: Луцький центр первинної медичної допомоги, Луцький центр первинної медичної допомоги №1, Луцький центр первинної медичної допомоги №2 та Луцький центр первинної медичної допомоги №3.

Ці заклади хочуть приєднати до майбутнього Медичного об’єднання Луцької міської територіальної громади.

Нагадаємо, у Медичне об’єднання Луцької міської територіальної громади заплановано перейменувати Луцьку міську клінічну лікарню.

Реорганізувати заклади заплановано з 2 серпня 2021 року. Для цього будуть утворені спеціальні комісії з реорганізації. До того часу медичне об’єднання має заключити договір із Національною службою охорони здоров’я.

Керівники центрів первинної медичної допомоги зобов’язані будуть попередити працівників про зміну істотних умов праці або скорочення.

Як інформував очільник управління охорони здоров’я Володимир Лотвін, проєкт рішення надає можливість не розривати декларації з пацієнтами.

«Ці декларації передаються закладу-правонаступнику, і у випадку, коли сімейний лікар продовжує трудові відносини, ніякої проблеми немає... Буде єдина система оплати праці відповідно до кількості укладених декларацій, а зараз у чотирьох закладах зовсім різні заробітні плати», – сказав він.

До медичного об’єднання не увійдуть дитяча поліклініка, стоматологічна поліклініка та пологовий будинок.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
скептик Показати IP 23 Квітня 2021 13:31
споріднені дурнуваті ідеї: 1.куме, а давайте зберемо всі сокири в селі, звяжемо докупи і кинемо у ставок. ОТО БУЛЬКНЕ !!!!!!!! 2. а запаліть всі запальнички на майдані. нехай побачать як нас багато.
Анонім до скептик Показати IP 23 Квітня 2021 16:26
ваша правда, туплять керовники
Луцьк Показати IP 23 Квітня 2021 16:39
Мета реорганізації? Люди від цього не виграють, лікарі швидше за все також, бо багатьох звільнять. Когось цікавить зручне розташування...
Ірина Показати IP 26 Квітня 2021 22:29
Хай звільняють директорів,які умудряються мати зарплату до 80 000 в місяць!!А. простому робочому мінімалку,з якої вищитають податок і живи!!!Хай реорганізують і зарплати передивляться!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus