USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

В Міноборони пояснили, що може зашкодити пошуку зниклих безвісти бійців

3 Листопада 2022 09:27
Міністерство оборони закликає родичів зниклих безвісти українських бійців не викладати їхні персональні дані в мережу, щоб не нашкодити процесам пошуку та переговорам про звільнення.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі національного телемарафону, цитує Армія Inform.

Часто в соцмережах родичі виставляють пост із фотографіями своїх зниклих безвісти родичів, просять про допомогу з їх пошуку, благають поділитися своїм дописом в інтернеті.

На думку Маляр, така поведінка громадян цілком зрозуміла, втім, будь-яка інформація, що містить персональні дані людини, котра перебуває в полоні або зникла безвісти, може зашкодити не лише подальшому процесу її обміну, а і її здоров’ю та навіть життю.

«Ворог цю інформацію використовує. Приміром, коли ви в соціальних мережах розміщаєте фотографію близької людини, зниклої безвісти, у військовій формі й із персональними даними: позивний, частина, де служив, ви можете викрити цю людину, якщо вона переховується на тимчасово окупованих територіях у цивільному й шукає способу повернутися на підконтрольну територію.

Або якщо така людина може перебувати в полоні як, наприклад, цивільна. А ви виказуєте дані, що це саме військовослужбовець...

Другий важливий момент, на який слід зважати, – це процес переговорів щодо обміну.

У цій ситуації також оприлюднення інформації й привернення уваги до конкретної людини може або загальмувати, або ускладнити цей процес», – повідомила вона.

У разі, якщо тривалий час немає звістки від рідного, що боронив Україну, заступниця міністра оборони порадила родичам звертатися до Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

Там родичі можуть заявити про зникнення близької людини й надати всі її персональні дані, отримати необхідні консультації та допомогу (контакти – 095-412-74-24,044-425-12-09).

За словами Маляр, цей штаб працює дуже ефективно: від дати повномасштабного вторгнення відбулося 29 обмінів і наразі вже повернуто більше тисячі осіб, які були в полоні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus