USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.90

В Україні можуть мобілізувати ще одну категорію громадян: «100 тисяч можна забрати на фронт»

11 Грудня 2023 10:56
Щонайменше 50 або 100 тисяч українських правоохоронців можна вже сьогодні призвати і забрати на фронт.

Таку думку в інтерв’ю ТСН висловив політичний і військовий аналітик, ветеран АТО, екскомандир роти в батальйоні «Айдар» Євген Дикий.

За його словами, зараз правопорядок в Україні охороняють забагато людей. Водночас усі вони проходять фізичну підготовку, медичну комісію та мають хоча б базові навички володіння зброєю.

«Нам дійсно потрібно під час війни 250 тисяч поліцейських в тилу? Чи не забагато людей охороняють наш правопорядок? Я не хочу сказати, що треба їх всіх на фронт. Звичайно, правопорядок потрібний. І якби ми забрали всю поліцію на фронт, тоді завтра ми б мали проблему вийти з дому. Але, вибачте мене, 250 тисяч – це трошки таки дофіга. От я думаю, що 50 або 100 тисяч цілком можна було б забрати на фронт», – розповів Євген Дикий.

Читати ще: У Верховній Раді пропонують мобілізувати на війну правоохоронців

За його словами, це можна зробити одним рішенням – зменшити відомствам квоту на бронювання працівників.

«Я привів як приклад Національну поліцію, бо їх найбільше. Але ж насправді ще є ДБР, НАБУ, НАЗК, Фіскальна поліція, митниця. Це ті структури, де всі працівники за визначенням проходять фізпідготовку, медкомісію, мають хоча б базові навички володіння зброєю. Тобто вони всі вже мають базовий рівень відмінно від звичайного цивільного мобілізованого. Загалом це десь пів мільйона людей. 50-100 тисяч можна абсолютно спокійно забрати, і зробити це дуже швидко», – вважає Євген Дикий.

Раніше український військовик, полковник запасу, учасник російсько-української війни Роман Світан розповів, що сьогодні в Україні працює більше правоохоронців, ніж воює військових на лінії фронту. За його словами, силовиків необхідно зняти зі спеціального обліку та запустити механізм мобілізації.

Читати ще: Мобілізація по-новому, повістки на імейл: які зміни готує Рада в новому законопроєкті
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Луч Показати IP 11 Грудня 2023 11:12
Чудова ідея
Андрій Показати IP 11 Грудня 2023 11:25
можуть але не заберуть :0 хоча враховуючи як певні силові органи вели себе 24того їх як мінімум можна розігнати без втрати для функцій держави.... P.S. А ще у нас є багато державних органів які "працюють" наче є Крим і Донбас штатний розпис і зарплата не змінюється ....
Луч до Андрій Показати IP 11 Грудня 2023 11:48
Так тисяч 300 набереться))
Анонім Показати IP 11 Грудня 2023 11:33
це нормально, а можна ще мобілізувати синів і інших родичів депутатів, суддів, прокурорів, митників, працівників адміністрацій різного рівня. Пропоную по чесному, сформувати список нових мобілізованих згідно наявного майна в Україні, першими мають йти ті, хто має найбільше рухомого і нерухомого майна , а не навпаки.
232 до Анонім Показати IP 11 Грудня 2023 13:31
Це правильно. Особливо власників усіх великих сільгоспідприємств, Або їх синків. Пересадити з джипів на танки. Бо земельки нагребли, а воювати за неї щось не хочуть. А щодо правоохоронців, то Дикий говорить досить наївно, адже в тих структурах половина особового складу - жінки.
Хз Показати IP 11 Грудня 2023 12:55
Говорили балакали... як гребли всіх хто не зміг відморозитись так і гребтимуть
йцук Показати IP 11 Грудня 2023 13:03
але ж хлоп на фотці ситу фізію має. Любить смачно поїсти
Луч Показати IP 11 Грудня 2023 13:13
Бо якось не чесно живеш працюєш платиш податкі за ці податки всі живуть( військові, поліцейські, сбу, прикордонники, податківці і т.д.) а коли війна ти маєш іти і їх захищати, питання , а хіба не їм я плачу за свій захист???
Лучанка Показати IP 11 Грудня 2023 13:18
Це просто смішно! Мобілізувати людей, які і так там знаходяться. Абсурд! Перш ніж таку маячню озвучувати потрібно спочатку вияснити чи є на нулі поліція і які функції вона виконує разом з ЗСУ! Черговий абсурд!
Олександр до Лучанка Показати IP 11 Грудня 2023 21:47
На блокпостах за десятки кілометрів від нуля горілку п'ють та побори за порушення не гребують брати
Лучанин Показати IP 11 Грудня 2023 13:32
Цей чоловік явно не на фронті був....
Ахха до Лучанин Показати IP 12 Грудня 2023 20:37
На економічну фронті, знищував продукти щоб окупантам не дісталися. Герой! З медалями!
плюс Показати IP 11 Грудня 2023 15:28
Цілком реальна прокуратура міфічної на даний час автономної республіки Крим, яка щось там *документує і розслідує*, таке ж управління сбу, купа нікому не потрібних відомств, де сидять родичі дупутатів і отримують не малі зарплати, інші державні контори *Роги і копита*.
Лучу Показати IP 11 Грудня 2023 15:32
Якось так виходить, що найбільший *платник податків*, який усіх на світі тримає, або в Польщі шариться, або платить мізер. Веду до того, що і поліцейські, і військові, і інші силовики платять податки. А, оскільки, зарплати в них не малі, то й платять чимало. Не одні Ви податки платите.
Луч до Лучу Показати IP 11 Грудня 2023 16:09
Бачу ти не розумієш що таке податок на прибуток , і держслужбовці не збільшують бюджетні находження)))
Олександр до Лучу Показати IP 11 Грудня 2023 22:15
Ти "економіст" вср... ний, у народному господарстві створюється реальний продукт та справжня додаткова вартість. Із якої і платяться податки, щоб платити так звану "зарплату" так званим "силовим структурам". А вони платять лише ЄСВ та податок із доходів фізичних осіб, які потім у вигляді пенсії їм повертається. Тобто вони є халявщиками, які ніякого продукту у цій як і у інших не створюють. Тобто зростання ВВП країни і її розвиток залежить від простих трударів: селян та робітників. Ферштейн, й...оп?
Ан-225 Показати IP 11 Грудня 2023 16:40
Їх не можна вони всі в ато були
До лучу Показати IP 11 Грудня 2023 18:45
Аха платять податки з державних грошей, ти хоч думаєш що пишеш, всі ці держ службовці для економіки країни нічого не роблять, а тільки з бюджету гроші получають, а якщо Луч і з Польші пише то я думаю всеодно більше приносить грошей в економіку країни чим , мєнт, гроші ті люди які заробляли за кордоном привозили в Україну , подивись цифри скільки заробітчани грошей привозили в країну і все тут оставалось, і скільки на мєнтів і інше шобло тратиться з держ бюджету

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus