USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В Україні статус учасника бойових дій отримають не всі добровольці, – Мінветеранів

24 Квітня 2022 19:20
Статус учасника бойових дій в Україні отримають тільки ті добровольці, які безпосередньо брали участь у боях.

Про це повідомляють на сайті Міністерства ветеранів.

«Коли приймався закон, який надає добровольцям право на отримання статусу УБД з відповідними соціальними гарантіями, ніхто не знав, де розгорнеться театр воєнних дій. Тож, це право було надано по усій Україні, – розказала Юлія Лапутіна. – Проте відповідно Порядку надання статусу отримають його тільки ті, хто брав безпосередню участь у бойових діях. При Міністерстві діятиме комісія за участі представників відомств сектору безпеки та оборони, яка займатиметься цими питаннями», – сказала глава Мінветеранів Юлія Лапутіна.

Раніше Верховна Рада прийняла закон, згідно з яким всі добровольці будуть визнані ветеранами війни. Цей статус має на увазі цілий спектр пільг.

Як ми писали, добровольцям, які беруть участь у здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, надано право на призначення дострокової пенсії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
123 Показати IP 24 Квітня 2022 20:53
Так ці пільги не виконуються державою. Людей ними тільки купляють.
Всезнайко Показати IP 24 Квітня 2022 22:10
Це правильно. Бо правосєки "воюють" в Закарпатті.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus