USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Волинянам обіцяють газові лічильники до 2018 року

24 Червня 2014 12:50
Газові лічильники у домівки волинян обіцяють встановити до 2018 року й забезпечити, таким чином, стовідсотковий облік використання природного газу.

Про це розповів під час засідання інтерактивного прес-клубу на тему: «Чи обійдеться Волинь без російського газу?» сьогодні, 24 червня, заступник голови правління ПАТ «Волиньгаз» з постачання та обліку газу Андрій Карпомиз.

Він наголосив, що вирівнювати тарифи для населення та підприємців на Волині – не зовсім коректно.

З його слів, 80% споживачів газу на Волині - це населення.

«Ми заробляємо всього 3-4% на тому, що продали споживачу. Наші газові труби на 70% - зношені. Усе, що потрібно людям - це прийти додому, увімикнути газову плитку і без проблем випити чаю. Наше завдання - за ті гроші, що ми заробляємо, забезпечити спокійне, безперебійне й безаварійне газопостачання. І над цим працює багато людей», - наголосив Андрій Карпомиз.

Разом із тим він зазначив, що обов'язкоко треба встановити лічильники для волинян, мовляв, так - скільки взяв, стільки й сплатив.

«З 2018 року плануємо встановити 100% облік використаного газу. Піднімати тарифи для населення буде неправильно. Ми йдемо в Європу і держава хоче надати споживачам право обирати, у кого їм купувати продукцію, зокрема й газ», - підкреслив він, наголосивши, що волиняни, на щастя, користуються виключно українським газом.

До слова, у ПАТ «Волиньобленерго» на впровадження комплексу заходів з економії природнього газу використали 922 тисячі гривень. Зокрема, у відповідності до Графіка оснащення житлового фонду Волинської області лічильниками природного газу, затвердженого Міненерговугілля України, необхідно встановити у 2014 році 5750 зазначених приладів обліку. Першочергово газові лічильники встановлювали у абонентів, де є газові плитки та водонагрівні колонки. У першому кварталі 2014 року у житловому фонді області встановили 1933 лічильників природнього газу, з яких 1174 – за рахунок коштів цільової надбавки до тарифу на постачання природнього газу. Також відповідні служби провели повірку побутових лічильників газу, які були у експлуатації понад 5 років (6124 штуки) та 26 штук побутових лічильників природнього газу.

Окрім того, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, чи збільшать ціни на електроенергію для волинян в умовах газової кризи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
889 Показати IP 24 Червня 2014 13:44
ода вже дозволять тут живеш вже 20 років у власній квартирі і не дозволяють ставити лічильник на світло
123 до 889 Показати IP 24 Червня 2014 14:41
А то як так? В гуртожитку живеш?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus