USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Волинянам обіцяють не знижувати закупівельні ціни на молоко

21 Травня 2014 16:29
Днями Мінагрополітики та продовольства підписало меморандум з молокопереробниками, аби останні не знижували ціни для постачальників.

Про це стало відомо під час виїзного семінару аграріїв і працівників департаменту агропромислового розвитку області вчора, 20 травня.

Як розповів директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Горбенко, 15 травня в Міністерстві аграрної політики і продовольства України був підписаний меморандум щодо забезпечення стабільної закупівельної ціни на молоко.

Переробники зобов’язалися забезпечити стабільні ціни на молоко у сільськогосподарських виробників та утримувати їх на певному рівні.

Для сільськогосподарських підприємств ціна за літр молока має бути не нижчою 4,2 гривні за літр молока вищого ґатунку та 4,00 гривні за літр молока першого ґатунку.

Для населення ціни будуть дещо нижчі: за літр молока першого ґатунку платитимуть 2,5 гривні, а за літр молока другого ґатунку – 2,2 гривні.

Нагадаємо, під час другого пленарного засідання сесії 25 чергової обласної ради волинські депутати просили керівництво області вплинути, аби молокопереробні підприємства підвищили ціну на закупівлю молока. Адже закупівельні ціни на молоко в населення залишилися на рівні минулого року, а ціна на готовий продукт у магазинах збільшилася, як і показник інфляції в країні.

З-поміж підписантів є кілька підприємств, які закупляють молоко у волинян. Тож тепер, каже Юрій Горбенко, волинські виробники можуть апелювати до обласного керівництва, якщо підписанти порушать умови меморандуму. З його слів, Мінагрополітики попросило продовжити подібну роботу в області з молокопереробними підприємствами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Селянин Показати IP 21 Травня 2014 18:16
Це тільки в нашій чесній тродолюбивій Україні МОЛОКО в селян купують по 2,20, бензин продають по 16 грн а літра пива 12 грн СЛАВА ТРОДОЛЮБИВИМ СЕЛЯНАМ (цікаво на скільки хватить їм терпіння)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus