USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинські перевізники придумали, як уникати пільговиків

8 Липня 2014 13:30
Жителі Любешівського району, які мають право на пільговий проїзд, не можуть скористатись ним. Адже перевізники встановлюють маршрути таким чином, щоб їх протяжність не давала права громадянам скористатися пільговим проїздом.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства.

Як зазначають депутати Любешівської ради, в районі існує проблема перевезення пільгових категорій громадян в приміському транспорті. Відповідно до Закону України «Про автомобільний транспорт», приміський автобусний маршрут з’єднує населені пункти, і його загальна протяжність не перевищує 50 кілометрів. Маршрути «Любешів – Невір» та «Невір – Проходи» має протяжність 56 та 51 кілометр відповідно, а тому, згідно з законом, вже не вважається приміським, хоча не виходить за межі адміністративного району. Разом з тим, скористатись правом пільгового проїзду громадяни не можуть.

В Любешівській райраді вихід із ситуації вбачають у збільшені максимальної протяжності маршруту, який вважається приміським, до 60 кілометрів. Або, що зі слів членів профільної комісії є більш реальним, в розділені великих маршрутів на менші.

Під час засідання комісії прозвучала і пропозиція про внесення змін в чинне законодавство з метою запровадження механізму адресної грошової допомоги пільговикам на проїзд. Проте, члени комісії зауважили, що коштів на це в обласному бюджеті немає. Мовляв, на перевезення громадян пільгових категорій на Любешівський район виділили близько 790 тисяч гривень, проте ці кошти не покривають витрат перевізників, оскільки в районі є чимало пільговиків.

Як зазначив заступник голови профільної комісії Василь Васковець, нерідко перевізники збільшують загальну протяжність маршруту таким чином, щоб громадяни, які мають пільги на проїзд, не могли скористатись цим правом. Депутат зазначив, що надання адресної фінансової допомоги пільговикам частково допомогло би у вирішенні проблеми. Мовляв, є громадяни які користуються правом безоплатного проїзду кожен день, а є й такі, хто декілька разів на рік.

Члени профільної комісії взяли інформацію до відома та рекомендували Любешівській районній раді вжити заходів щодо оптимізації маршрутної сітки і задоволення потреб жителів району.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 8 Липня 2014 16:09
правильно роблять.
123 Показати IP 8 Липня 2014 19:22
Один пільговик може кожен день на роботу і з роботи, на базар і ......... а другий ні разу цим правилом не скористається - НЕСПРАВЕДЛИВО.
Стохід Показати IP 11 Липня 2014 23:12
а навіщо тоді пільги??? як я знаю то цим маршрутом користуються багато людей, і якщо будуть пільги то ніякого збитку з нього не буде... на перевезення громадян пільгових категорій на Любешівський район виділили близько 790 тисяч гривень... то які там збитки в маршруті можуть бути?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus