USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинський спортсмен у ПАР спробує обійти п’ятдесят тисяч атлетів з усього світу

20 Травня 2015 11:11
У ці дні ковельський легкоатлет Олександр Головницький знаходиться у одному з найбільших міст Південно-Африканської Республіки – Дурбані. Про мету свого візиту спортсмен розповів Інформаційному агентству Волинські Новини:

– 31 травня планую взяти участь у найпрестижніших змаганнях серед ультрамарафонців. Бігтиму 89 кілометрів. Сьогодні у ПАР зібралися найкращі бігуни з усього світу. Також чимало прибуло і непрофесійних спортсменів, які виклали дві доларів, аби теж спробувати свої сили. Загальна кількість учасників становить п’ятдесят тисяч. Україну представлятиме всього двоє учасників: я та ще один киянин. За два тижні перед стартом щодня тренувався, бігав по 25 та 18 кілометрів. Тепер трішки відпочину. До Дурбану добирався через місто Дубай.

Якщо після фінішу опиняюся у першій десятці – здобуду медаль з чистого золота. Однак організатори відразу її не вручають, оскільки певний період перевіряють учасників на допінг. Щороку хтось попадається на «гарячому». В основному це кенійці та ефіопи. І не тому, що вони спеціально вживають заборонені препарати, а просто знають, що не можна, а що ні. У них немає а ні персональних тренерів, а ні лікарів, рівень життя у їхніх державах вкрай низький. Вони тільки і мріють, аби перемогти на змаганнях та виїхати до Європи чи США, – розповідає чоловік.

Нагадаємо, що Олександр Головницький не вперше бере участь у подібних змаганнях та вже здобував Кубок світу, найпершим з-поміж конкурентів здолавши сто кілометрів.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЧЕМПІОН СВІТУ ІЗ ВОЛИНІ РОЗПОВІВ, ДЕ ШУКАТИ НАЙКРАСИВІШИХ ДІВЧАТ

У лютому цього року, як повідомляло ІА Волинські Новини, Олександр Головницький, обігнавши 800 спортсменів, виграв старт у Родгау і вийшов до фіналу Кубку світу.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus