USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

Волинський виш – у десятці найкращих класичних університетів країни

1 Липня 2023 08:10
Волинський національний університет імені Лесі Українки потрапив у десятку найкращих класичних університетів України.

Щорічний Консолідований рейтинг українських закладів вищої освіти склала Освіта.ua.

Крім того, волинський виш – 17 серед усіх закладів освіти в консолідованому рейтингу.

Консолідований рейтинг університетів 2023 року охоплює результати 239 закладів вищої освіти, а також містить тематичні підрейтинги: «Найкращі класичні університети», «Найкращі технічні виші», «Найкращі аграрні виші», «Найкращі педагогічні виші», «Найкращі медичні виші», «Найкращі мистецькі виші», «Найкращі приватні виші». Окрім того, представлено підрейтинги: «Найкращі київські виші», «Найкращі виші регіонів України» і «Найкращі виші областей».

Як і в минулорічних рейтингах, для складання Консолідованого рейтингу вишів використано відомі рейтинги університетів країни: «Топ-200 Україна», «Scopus» та «Бал НМТ на контракт», кожен з яких використовує важливі критерії оцінювання.

Зауважимо, за результатами Консолідованого рейтингу 2023 року лідером вищої освіти є Київський національний університет ім. Шевченка, який очолює перелік найкращих університетів України вже сьомий рік поспіль. Цей університет також є лідером у підрейтингу класичних університетів країни.

Друге місце цьогорічного рейтингу посідає Львівський національний університет ім. Франка.

Третє і четверте місця Консолідованого рейтингу цього року поділили між собою Національний університет «Львівська політехніка» і Національний технічний університет «Київський політехнічний інститут ім. Сікорського». Ці заклади також визнано найкращими технічними університетами країни.

П’яте місце серед найкращих закладів вищої освіти 2023 року належить Харківському національному університету ім. Каразіна.

Загалом у ТОП-20 Консолідованого рейтингу представлені університети з дванадцяти міст України: Києва, Львова, Харкова, Чернівців, Івано-Франківська, Одеси, Ужгорода, Дніпра, Луцька, Тернополя, Вінниці та Сум.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus