USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Вилучили чеки, картки, мобільник і штани: як за хабар судять чиновника Держпраці Волині

10 Жовтня 2023 17:26
Досі не поставили крапку у справі стосовно вже колишнього працівника управління держпраці у Волинській області про отримання хабара. Сторона захисту називає все провокацією, а обвинувачення щосили намагається довести причетність посадовця до отримання 20 тисяч гривень неправомірної вигоди. Нещодавно в суді досліджували відеодокази.

Нагадаємо, 1 квітня 2021 року правоохоронці оприлюднили фото із затримання волинського посадовця під час одержання частини хабара в розмірі 20 тисяч гривень.

На гарячому затримали головного держінспектора обланого Управління Держпраці після одержання від підприємця двох квитанцій про перерахунок на картку 20 тисяч гривень хабара.

За інформацією правоохоронців, посадовець, зловживаючи службовим становищем, вимагав від підприємця 40 тисяч гривень за непритягнення його до відповідальності за виявлені порушення в додержанні законодавства про працю.

Поліцейські задокументували два факти вимагання та одержання неправомірної вигоди в сумі 20 тисяч гривень двома перерахунками по 10 тисяч гривень на банківську картку.

Інформаційне агентство Волинські Новини писало, посадовець Управління Держпраці у Волинській області, який організував злочинну схему вимагання та отримання неправомірної вигоди у великих розмірах, – це головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів управління Олександр Васильович Губарик.

Як ідеться в сюжеті ТРК «Аверс», справу розглядають у Луцькому міськрайонному суді. Нещодавно в суді досліджували відео з моменту затримання інспектора.

На відео правоохоронці просвітили руки Олександра Губарика люмінесцентною лампою та виявили характерне світіння від речовини, якою було оброблено чеки. Самі квитанції виявили у смітнику.

«У смітнику знайдено квитанції. Збігаються унікальні ідентифікаційні номери. І також на них є сліди спеціального порошку. Такі ж сліди було знайдено на руках обвинуваченого», – зауважив прокурор Віктор Шевчук.

Він додав, під час слідчих дій було вилучено в підозрюваного дві квитанції, банківські картки, мобільний телефон і навіть штани.

На наступних засіданнях продовжать досліджувати відеодокази. Також попереду – заслуховування свідка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Mmm Показати IP 10 Жовтня 2023 19:58
Заказуха. Зловили що давав квитанції))) а смс не прийшов)]) яка нах...н мавпам європа.
Ксея Показати IP 10 Жовтня 2023 19:58
Вчепилися за 20 тисяч гривень і засудять бо мала сума вино нема чого ділити а 238 ухилянтів переправив дали штраф бо там була купа бабла отакі в нас судді ніяк не нажеруться щоб ви поздихали

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus